Tærte med hytteost

tærte med hytteost

Tærte med hytteost

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Ret: aftensmad, brunch
Antal: 4 personer
Kalorier: 681kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det gode ved opskrifter på tærter af næsten enhver slags er, at de kan fungere som en ledetråd. Du kan bytte ingredienserne ud med næsten hvad som helst, du kan lide eller lige har på lager. I stedet for grønkål kan du f.eks. bruge spinat og i stedet for rød spidskål, kan du bruge en anden form for kål. Men den røde farve giver nu et flot farvespil.

Ingredienser

Ingredienser til tærtedej

  • 110 g koldt smør i tern
  • 200 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 3 spsk. vand

Ingredienser til fyld

  • 100 g grønkål frisk
  • 100 g rød spidskål
  • 1 rødløg
  • 6 æg
  • 200 g hytteost
  • ½-1 dl valnøddekerner
  • ½-1 dl revet ost – f.eks. mozzarella
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C.
  • Hak eller smuldr smør, mel og salt sammen.
  • Saml dejen hurtigt med vand.
  • Rul dejen ud, og kom den i et tærtefad.
  • Prik huller i dejen med en gaffel, og bag derefter dejen i ca. 15 minutter.
  • Skyl imens grønkål og spidskål – fjern evt. de yderste blade på spidskålen og den groveste del af stokken på grønkålen.
  • Skær grønkålen i mindre stykker og spidskålen i strimler.
  • Kom kålen i en gryde med kogende vand og lidt salt, og giv den et opkog.
  • Hæld den straks i et dørslag, og skyl med koldt vand.
  • Pisk imens æggene luftige, vend hytteosten i, og tilsæt salt og peber.
  • Pil rødløget, og skær det i halve skiver.
  • Hak valnøddekernerne groft.
  • Tag tærtebunden ud, og fordel kål, rødløg og valnødder i den.
  • Hæld æggemassen over, og sæt den i ovnen igen i ca. 30 minutter. Begynder kanten på tærten at blive mørk, så læg et stykke stanniol over.
  • Tag tærten ud af ovnen, og fordel revet ost over den.
  • Sæt den i ovnen igen i ca. 10 minutter, eller til osten er gylden.

Noter

Tip I: Vil du have en grovere tærtedej, kan du erstatte noget af melet med fuldkornsmel – f.eks. 125 g hvedemel og 75 g fuldkornsmel.
Tip II: Får du rester af tærtedej, kan du bruge det som pynt oven på tærten, og ellers kan du fryse det ned og samle sammen, til du har nok til en tærte igen eller bruge det til minitærter en anden dag.

Nutrition

Kalorier: 681kcal | Kulhydrat: 47g | Protein: 25g | Fedt: 44g | Mættet fedt: 20g | Flerumættet fedtsyre: 9g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 326mg | Natrium: 530mg | Kalium: 438mg | Fiber: 4g | Sukker: 4g | Vitamin C: 35mg | Calcium: 273mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på tærte med hytteost

Jeg elsker tærter. Både at spise dem og at lave dem. Og denne tærte med hytteost er ingen undtagelse. Det gode ved tærter er, at de kan få bugt med dine rester – både grøntsager, kød, kerner og linser og både rå og tilberedte rester. I den opskrift du får her, er det grøntsager og kerner, der udgør fyldet sammen med æggemassen.

Jeg har valgt at blanchere grøntsagerne. Grønkålen, fordi den ellers vil fylde meget i tærtebunden, da den jo først falder sammen, når den får varme. Spidskålen, bare fordi nu var der jo gang i gryden.Du kan gøre det let for dig selv og købe en færdig, fersk tærtedej. Den koster ca. det dobbelt af, hvad det koster at lave den selv. Og så svært og tidskrævende er det altså heller ikke at lave en tærtedej.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce