Opskrift på tærte med hytteost og grønkål
Tærte med hytteost
Ingredienser
Ingredienser til tærtedej
- 110 g koldt smør i tern
- 200 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 3 spsk. vand
Ingredienser til fyld
- 100 g grønkål frisk
- 100 g rød spidskål
- 1 rødløg
- 6 æg
- 200 g hytteost
- ½-1 dl valnøddekerner
- ½-1 dl revet ost – f.eks. mozzarella
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° C.
- Hak eller smuldr smør, mel og salt sammen.
- Saml dejen hurtigt med vand.
- Rul dejen ud, og kom den i et tærtefad.
- Prik huller i dejen med en gaffel, og bag derefter dejen i ca. 15 minutter.
- Skyl imens grønkål og spidskål – fjern evt. de yderste blade på spidskålen og den groveste del af stokken på grønkålen.
- Skær grønkålen i mindre stykker og spidskålen i strimler.
- Kom kålen i en gryde med kogende vand og lidt salt, og giv den et opkog.
- Hæld den straks i et dørslag, og skyl med koldt vand.
- Pisk imens æggene luftige, vend hytteosten i, og tilsæt salt og peber.
- Pil rødløget, og skær det i halve skiver.
- Hak valnøddekernerne groft.
- Tag tærtebunden ud, og fordel kål, rødløg og valnødder i den.
- Hæld æggemassen over, og sæt den i ovnen igen i ca. 30 minutter. Begynder kanten på tærten at blive mørk, så læg et stykke stanniol over.
- Tag tærten ud af ovnen, og fordel revet ost over den.
- Sæt den i ovnen igen i ca. 10 minutter, eller til osten er gylden.
Noter
Tip II: Får du rester af tærtedej, kan du bruge det som pynt oven på tærten, og ellers kan du fryse det ned og samle sammen, til du har nok til en tærte igen eller bruge det til minitærter en anden dag.
Nutrition
Min opskrift på tærte med hytteost
Jeg elsker tærter. Både at spise dem og at lave dem. Og denne tærte med hytteost er ingen undtagelse. Det gode ved tærter er, at de kan få bugt med dine rester – både grøntsager, kød, kerner og linser og både rå og tilberedte rester. I den opskrift du får her, er det grøntsager og kerner, der udgør fyldet sammen med æggemassen.
Jeg har valgt at blanchere grøntsagerne. Grønkålen, fordi den ellers vil fylde meget i tærtebunden, da den jo først falder sammen, når den får varme. Spidskålen, bare fordi nu var der jo gang i gryden.Du kan gøre det let for dig selv og købe en færdig, fersk tærtedej. Den koster ca. det dobbelt af, hvad det koster at lave den selv. Og så svært og tidskrævende er det altså heller ikke at lave en tærtedej.