Tærtedej

Tærtedej – Klassisk opskrift på tærtedej (med smør). Uanset om du skal lave den ene eller anden form for tærte, så skal der en ordentlig tærtebund til. Du får her en klassisk opskrift på tærtedej, som kan danner en god bund for stort set alt tærtefyld.

Tærtedej opskrift

Det er ikke særligt avanceret at lave tærtebund. Du skal bare lige have en god tærtedej på plads, og det er heldigvis ret nemt. Du skal blot følge de få trin nedenfor. Du kan i øvrigt læse nogle tips til, hvad du kan bruge resterne fra tærtedejen under opskriften.

Annonce

tærtedej

Ingredienser til 1 tærtedej eller 10-12 tarteletter

  • 4-5 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør
  • 2 tsk vineddike
  • 1 dl vand

Sådan laver du en tærtebund (forbagt)

  1. Bland mel og salt sammen i en skål. Bland det kolde smør sammen med hvedemelet så det nærmest smuldrer i små stykker. Tilsæt vineddike og vand.
  2. Ælt til en dej. Dejen skal rulles ud til en firkant eller en cirkel, læg tærtedejen på en bageplade og lad den afkøle i minimum 10 minutter og gerne længere.
  3. Glat dejen i en let smurt form. Prik mikrohuller i bunden med en gaffel og forbag tærtedejen i 10 minutter ved 175 °.

Så er tærtedejen parat til fyld, og kan bruges til en lang række tærter. Det tager cirka 25 minutter at komme hertil. I noget af den tid som du bruger på at forbage kan du begynde at lave fyldet til tærten. Her på siden kan du bruge denne tærtedej til blandt andet spinattærtelaksetærte, porretærte og broccolitærte. Samme opskrift kan bruges til at lave tarteletter.

Det kan du bruge tærtedejsresterne til

Hvis du før har lavet tærtedej, ja så ved du nok at man aldrig rammer præcist på den mængde, der skal til. Ja faktisk vil det være nærmest umuligt at lave en tærtebund, hvis der ikke er overskydende dej. Men hvad med tærtedejsresterne? Dem kan faktisk bruge på en del forskellige måder 🙂

1. Mini tærter. Pres tærtedejen ned i muffinforme og dæk den med pisket æggefyld eventuelt krydret med hvad hjertet eller munden begærer, du kan også komme småt stykker skinke eller bacon i minitærterne eller hvad der er til overs af grøntsager fra den rigtige tærte.

2. Kanel-tærte-ruller. Tag den resterende tærtedej og ælt den sammen, rul dejen flad og ud så den er relativt firkantet. Drys den udrullede dej med kanelsukker. Rul dejen samme igen til en lang stamme, skær den ud i skiver og bag kanel-tærte-rullerne i ovnen.

3. Mini empanadas. Saml den resterende dej, rul den og skær dejen ud i cirkler med en diameter på minimum 5-6 centimer gerne lidt større. Fyld med kylling og ost i midten af den runde dej.  Fold dejen sammen og saml dem i kanterne. Derefter bages de i ovnen og wupti så har du et par mini empanadas.

4. Hjemmelavede ostekiks. Ælt den resterende tærtedej og rul den ud igen. Skær små firkanter ud. Dæk firkanterne med revet parmesan ost. I ovnen med dem og du har dine egne hjemmelavede ostekiks.

5. Tærtebrødstænger. Ælt dejen, rul dejen ud og skær den i lange strimler. Drys med sesamfrø og bages i ovnen. Så har du en lille snacks til aftenkaffen.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tærtedej
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here