Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mejillones con mantequilla y hierbas (muslinger med smør og urter)
5
fra 1 stemme
Ret:
aftensmad, Hovedret
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
317
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
kg
blåmuslinger i skal
▢
3
spsk.
tør hvidvin
▢
1
laurbærblad
▢
100
g
smør
▢
2
dl
rasp
▢
4
spsk.
finthakket persille
▢
2
spsk.
klippet/hakket purløg
▢
2
fed
hvidløg
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Skrub muslingerne, og fjern skægget. Kassér itugåede muslinger, og muslinger der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordpladen.
Skyl muslingerne i koldt vand.
Tænd ovnen på 230° C.
Damp muslingerne under låg i ca. 5 minutter i en stor gryde med hvidvin og laurbærblad.
Hæld væden fra, og kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Fjern den ene del af skallerne, og anbring skallerne med muslinger i et stort, ovnfast fad.
Smelt smørret i en kasserolle, kom det i en skål, og bland med rasp, persille, purløg, hakket eller knust hvidløg, salt og peber. Lad det stivne lidt.
Fordel nu massen på muslingerne, og pres det ned omkring hver musling.
Sæt muslingerne i ovnen i 10 minutter.
Servér med det samme – evt. pyntet med lidt persille og en citronbåd.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
317
kcal
|
Kulhydrat:
11
g
|
Protein:
16
g
|
Fedt:
23
g
|
Mættet fedt:
13
g
|
Flerumættet fedtsyre:
2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
6
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
89
mg
|
Natrium:
527
mg
|
Kalium:
499
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
2
g
|
Vitamin C:
25
mg
|
Calcium:
55
mg
|
Jern:
5
mg