Stegte nudler smager skønt som tilbehør eller som en selvstændig ret med f.eks. stegt kylling, fisk eller skinke i. Men også uden kød, hvis du skal have en kødfri dag på madplanen. De stegte nudler, du får opskrifter på herunder, er vegetariske, men ikke veganske, da der er æg i.

Stegte nudler kan varieres i det uendelige. Tøm køleskabet – kun for grøntsager, hvis retten skal være vegetarisk – så mindsker du måske også madspild og sparer penge. Stegte nudler er rigtig velegnet som resteret. Og så er den hurtigt lavet og særdeles velsmagende – en helt igennem hurtigmums-ret.

Stegte nudler med æg

Føler du for det, kan du selvfølgelig tilsætte rejer, kylling, laks, eller hvad du nu kan lide, og du kan også erstatte grøntsagerne med, hvad du har, eller hvad der gør dine stegte nudler perfekte – helt som i en kinesisk take away – bare billigere.

Antal personer:
4

Tid i alt:
30M

Sværhedsgrad:
Let

Ingredienser til stegte nudler

  • 200 g nudler – jeg bruger fuldkorns- eller ægnudler
  • 100 g hvidkål
  • 4 fed hvidløg
  • 4-5 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 spsk. smagsneutral olie
  • 4 æg
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. frisk, revet ingefær
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. sukker
  • Limesaft
  • 1 bdt. frisk koriander
  • 50 g saltede peanuts
  • Salt og peber

Sådan laver du stegte nudler

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter med koldt vand, og lad dem dryppe af i et dørslag eller en sigte.
  2. Snit hvidkålen, drys den med lidt groft salt, og ”ælt” den i et par minutter.
  3. Lad den stå i 10-15 minutter, ”kram” den, hæld væsken fra, og lad derefter kålen dryppe af.
  4. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint, eller riv dem.
  5. Skær rod og ”doven” top af forårsløgene, og skær løgene i tynde ringe.
  6. Skyl peberfrugten, fjern stilk, stok og kerner, og skær peberfrugten i strimler.
  7. Varm 1 spsk. olie op i wokken.
  8. Slå æggene ud i wokken, og rør rundt i dem, så blomme og hvide bliver blandet under stegningen.
  9. Tag æggene op efter et minuts tid.
  10. Varm resten af olien op i wokken, og svits chiliflager, ingefær og hvidløg ved høj varme i et minuts tid.
  11. Tilsæt hvidkål og peberfrugt, og lad det svitse med i et par minutter. De skal stadig have lidt bid.
  12. Vend de kogte nudler og de stegte æg i wokken.
  13. Tilsæt soja- og chilisauce.
  14. Smag til med sukker, limesaft, salt og peber.

Servér med det samme evt. med frisk koriander og saltede peanuts. De stegte nudler smager godt som tilbehør til grillet eller stegt fisk eller kylling i fad. Opskriften kan også bruges med stegte ris, men så hedder retten selvsagt ikke stegte nudler længere.

Studenterudgave af stegte nudler 

Når alle SU-pengene går til husleje, cigaretter og alkohol kommer maden ofte til at bestå af noget, der er nemt og billigt = f.eks. pasta med ketchup. Men faktisk er stegte nudler næsten lige så billigt og nemt, og det har den fordel at du kan bruge alle grøntsager, så du undgår madspild. Hvis du er snedig, så investerer du i en stor flaske østerssauce og en flaske fiskesauce. Hvis du mikser de stegte nudler sammen med hvad de er i køleskabet og de omtalte saucer smager det godt, og du bliver mæt og tilfreds for under 10 kr.  

 

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Stegte nudler
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug