Jeg synes ikke, at kogte ris smager af ret meget, med mindre jeg koger dem i bouillon eller tilsætter krydderurter eller krydderier til kogevandet. Men stegte ris. Det smager skønt. Når de kogte ris efterfølgende bliver stegt i olie bliver de saftige, bløde og sprængfyldt af smag fra de øvrige ingredienser.

Du kan spise stegte ris som tilbehør til koteletter, fiskefrikadeller, kylling i fad eller til en sammenkogt ret, men du kan også tilsætte kød, fjerkræ eller fisk og spise det som en selvstændig ret. Opskriften du får herunder er en grundopskrift, hvor du kan tilføre mere eller udskifte nogle af ingredienserne med noget andet. Helt som du føler for det.

Stegte ris med æg – opskrift

Hemmeligheden bag velsmagende stegte ris er olie – masser af olie, mere olie end du tror. Risene suger olien til sig og dermed også smag fra krydderier, grøntsager og krydderurter, og så er det, de bliver så bløde og saftige.

Antal personer:
4

Tid i alt:
30M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til stegte ris

  • 240 g rå eller 600 g kogte ris
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 store porrer
  • 2 æg
  • 1 dl olivenolie – eller lidt mere
  • 1 spsk. stærk karry
  • 4 spsk. fish sauce
  • 1 spsk. risvineddike
  • ½ tsk. sambal oelek
  • Salt

Sådan laver du stegte ris

  1. Kog risene, hvis ikke det er kogte ris, du har.
  2. Skær imens den skyllede peberfrugt over på den lange led, og fjern stilk, stok og kerner.
  3. Skær peberfrugten i tern på ca. 2 x 2 cm.
  4. Skær roden og det groveste og grimmeste af toppen af porren.
  5. Skyl porren grundigt – også mellem bladene – så den er absolut fri for jord, og skær den derefter i ringe på ca. 2 cm i bredden.
  6. Halvér ringene, så de skilles ad.
  7. Pisk æggene sammen.
  8. Varm lidt af olien i en wok.
  9. Kom peberfrugt og porrer i, og svits til de er sprøde.
  10. Tilsæt karry, og svits videre til karry bliver stærk i duften (ca. ½ minuts tid).
  11. Tilsæt fish sauce, risvineddike og sambal oelek, og vend rundt.
  12. Tilsæt de sammenpiskede æg under omrøring.
  13. Skrab nu alle ingredienserne ud til siderne og op ad kanterne på wokken, så du får bar bund i midten.
  14. Kom resten af olien i, og lad den blive varm.
  15. Tilsæt de kogte ris, og vend dem rundt.
  16. Vend nu alle ingredienserne sammen i wokken – ris, porrer, peberfrugt og æg.
  17. Smag til med salt.

Kom de stegte ris i portionsskåle, eller videretilbered dem til f.eks. nasi goreng ved at komme flere grøntsager, krydderier og kød, fjerkræ eller fisk i.

Vil du tilsætte flere krydderier og grøntsager, skal du gøre det, inden du kommer æg og til sidst ris i wokken – altså efter pkt. 11. Kødet kan du stege i wokken, inden du går i gang med grøntsagerne, og så tage det af, inden grøntsagerne skal på, eller du kan stege det på en pande ved siden af, og vende det rundt i til allersidst.

Velbekomme!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Stegte ris
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)