Fisk på grill

Fisk på grill – Du kan lægge stort set alle slags fisk på grillen. Eneste forudsætning er, at skal den direkte på risten, skal den være fast i kødet, er den ikke det, har du brug for en fiskevender eller en grillpande med huller. Selvfølgelig kan du også stege fisk på grill i en aluform eller på en støbejernspande, men så er det bare ikke helt det samme, vel?

Hvordan griller jeg fisk?

Den mest almindelige fisk, der grilles rundt omkring i de danske haver, er nok laksen. Grillet laks er da bestemt heller ikke at foragte, men hvorfor nøjes? Når nu alle fisk er lige så nemme at have med at gøre på grillen.

Fisk på grill

Fisk på grill

Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Grill
Antal: 4 personer
Kalorier: 144kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Til denne opskrift har jeg valgt en kullerfilet, men det kunne have været en hvilken som helst anden fiskefilet. Kulleren er ikke så fast i kødet, så derfor får skindet lov at blive på, og skæller du det grundigt, kan du spise det. Det bliver dejligt sprødt.

Ingredienser

  • 600 g fiskefileter med skind
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær evt. fisken i passende stykker.
  • Pensl skindsiden af fisken med olie, og læg fisken på grillen ved indirekte varme.
  • Krydr oversiden med salt og peber.
  • Grill i ca. 4-5 minutter, til fiskekødet er blevet hvidt.

Noter

Jeg ville aldrig tænde op i grillen for kun at grille fiskefileter. Men heldigvis kan du jo grille tilbehøret også. Det er kartoflerne på billedet ikke, det er ganske almindelige råstegte kartofler, men du kan sagtens grille kartofler. Med kun fisk og kartofler på grillen er der også plads til et par grillede tomater, så du kan få udnyttet varmen fra grillkullene/-briketterne bedst muligt.

Nutrition

Kalorier: 144kcal | Protein: 30g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Kolesterol: 75mg | Natrium: 78mg | Kalium: 453mg | Calcium: 15mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Sådan fjerner du skæl på fisken

Skæl smager ikke rigtig af noget, men de er ubehagelige at få i munden. Selvom skindet ikke skal spises, er det en god idé at fjerne skællene alligevel, fordi de kan falde af, så du får dem i munden alligevel.

Har du en skælskraber, bruger du naturligvis den til at skrabe skællene af fiskeskindet med. Du kan også bruge en kniv. Du skraber ganske enkelt bare skindet med kniven, så ryger skællene af. Problemet er, at skæl er meget livlige. De hopper rundt over det hele – på køkkenbordet, på forklædet, på gulvet. Du kan begrænse det ved at skælle fisken under et viskestykke eller et stykke plast, men det er besværligt.

En anden – noget renligere – måde at skælle fisk på er at skrubbe forsigtigt med en plastikgrydesvamp på det våde skind. Mange af skællene bliver nemlig så i svampen.

Det vidste du ikke om kulleren

Kulleren kan kendes på den mørke sidelinje og den mørke plet over brystfinnen. Pletten siges at være et aftryk fra apostlen Skt. Peters tommelfinger, da han holdt kulleren og fandt tempelskatten. Det samme siges om sanktpetersfiskens mørke plet på siden. Sjovt nok findes der hverken sanktpetersfisk eller kuller i Genesaret sø, hvor denne hændelse ifølge sagnet fandt sted.

Få evt noget ekstra inspiration til aftensmaden fra vores gode venner fra Gastrofun

Sidst opdateret: 24. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter