Mozartkugler er konfekt, som de fleste vel nok vil mene hører julen til. Men hvorfor egentlig det? Altså bortset fra det måske ikke er den sundeste spise – men det er der jo så meget, der ikke er – så er det i høj grad hurtigmums.
Mozartkugler er nemme at lave, de er hurtige at lave, og de smager skønt. Eneste ulempe er, at de altid smager af mere. Så slikdåsen bliver hurtig tom. Mozartkugler behøver ikke gemmes til julen, mozartkugler kan sagtens være disneyslikket fredag aften.
Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun
Hjemmelavede mozartkugler
Ingredienser
- 200 g mørk overtrækschokolade – f.eks. knapper
- 300 g rå marcipan
- 100 g blød nougat
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad – du ved en skål med chokoladen ned i en gryde med lidt vand – der må ikke komme vand i chokoladen.
- Skær imens marcipan og nougat i 20 lige store stykker hver.
- Tryk et stykke marcipan fladt – brug evt. engangshandsker.
- Læg et stykke nougat på midten af den flade marcipanskive, og fold marcipanen rundt om nougaten, så den ikke kan ses. Er nougatstykkerne for store, så skær dem over en gang, og læg to stykker i hvert stykke marcipan i stedet for.
- Tril nu marcipanstykket til en hel rund kugle.
- Fortsæt, til al marcipan og nougat er trillet til kugler.
- Dyp kuglerne i den smeltede chokolade, og stil dem til tørre. Jeg bruger to gafler til at dyppe og vende og tage op af chokoladen med. Jeg stiller kuglerne til tørre på en rist over en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skal der drysses med pynt, skal det gøres, inden chokoladen størkner, så drysset bliver siddende på. Mozartkuglerne på billedet er drysset med kakaonibs – det var lige, hvad jeg havde – men du kan sagtens bruge krymmel, kandiserede violer, hakkede mandler, kokossukker eller lignende. Kokossukker giver et strejf af guldstøv, som ser meget eksklusivt ud.
Noter
Nutrition
Hjemmelavet marcipan
Kan du ikke få fat i rå marcipan, så lav det selv. Hæld 1 dl vand og 60 g sukker i en kasserolle, og lad det simre i fem minutter. Smut 200 g mandler, og hak/blend dem helt fint til mandelmel. Tilsæt sukkerlagen lidt efter lidt, mens du rører/ælter.
Hjemmelavet marcipan kan fryses eller opbevares i køleskabet, til den skal bruges.