Chimichurri
Ingredienser
- 2 store håndfulde bredbladet persille uden alt for grove stilke
- 1 rød chilipeber – gerne en med lidt styrke
- 4 fed hvidløg – afhængig af størrelse naturligvis, sådan en 20-25 g i alt
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. hvidvinseddike
- Salt
Sådan gør du
- Skyl og hak persille, chilipeber og hvidløg fint, og kast det i en morter eller blender, og kvas det sammen med lidt olie. Fyld mere olie på, til chimichurrien har en konsistens som en grov pesto.
- Smag til med oregano, hvidvinseddike og salt.
- Hæld sovsen på et skoldet glas – hvis ikke I spiser det hele med det samme – så kan det holde sig i køleskabet i nogle dage.
Noter
Lidt om denne chimichurri opskrift
Chimichurri menes at stamme fra det argentinske køkken. Det er en ”rå” sovs – altså som i ikke varmet, hvilket selvsagt også gør den til en kold sovs. Den serveres hovedsageligt til grillmad. Den er stærk – eller den kan i hvert fald være det, det afgør du jo selv ved at regulere på mængden af chili og hvidløg.
Sovsen minder mig lidt om pesto eller salsa verde – selvom ingen af dem indeholder chili, og de smager da også forskelligt. Men anvendelse og udseende, for selvom sovsen traditionelt anvendes til grillmad, har jeg det lidt anderledes med den, sådan mere hen i retning af ”spis den til ALT og på ALT!”
Find andre argentinske retter her på siden som eksempelvis alfajores som er små lækre argentinske kager eller dulce de leche, der er en rigtig lækker kagecreme. Du kan også finde andre lækre retter her på siden fra andre latinamerikanske køkken som chili con carne, guacamole og meget andet lækkert!