Alfajores

Alfajores er en traditionel spansk delikatesse, men er også meget en favoritdessert i Argentina og andre sydamerikanske stater.

Alfajores er to runde smørkager, der lægges sammen om en god klat dulce de leche. Det er en lækkerbisken i særklasse. Oreo gå hjem, og læg dig!

alfajores

Alfajores

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Dessert
Antal: 20 stykker
Kalorier: 143kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Kagerne er forholdsvis nemme at lave. De har en svag, men delikat smag – de skal jo helst heller ikke overdøve dulce de lechen. Og det gør de heller ikke. Lav din dulce de leche på forhånd, den skal trods alt have fire timer og skal afkøles, inden den kan bruges. Med mindre du snyder og køber den færdiglavet.

Ingredienser

  • 125 g usaltet smør ved stuetemperatur
  • 80 ml sukker
  • dl majsstivelse
  • 1¾-2 dl hvedemel + lidt til udrulningen
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ¼ tsk. fint salt
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. cognac
  • ½ tsk. vaniljeekstrakt
  • dl dulce de leche ved stuetemperatur.
  • Flormelis

Sådan gør du

  • Kom smør og sukker i røremaskinens skål, og rør det lyst og luftigt med dejspaden – stop indimellem, og skrab siderne af skålen ned.
  • Bland – mens røremaskinen arbejder – majsstivelse, hvedemel, bagepulver, natron og fint salt sammen i en anden skål.
  • Kom æggeblommer, cognac og vaniljeekstrakt ned til smør og sukker, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, og rør, til der ikke er flere melklumper.
  • Læg dejen fladt på et stykke husholdningsfilm, pak det ind, og læg det i køleskabe i mindst 1 time.
  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Læg dejen på et meldrysset bord, drys mel oven på dejen, og rul den ud i ca. ½ cm tykkelse.
  • Stans dejen ud i 5 cm runde kager, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir med ca. en tommelfingersbredde mellemrum.
  • Rul dejen ud på ny, stans ud osv., indtil al dejen er brugt.
  • Bag kagerne i ovnen i 12-14 minutter, til de er let gyldne – hvis dine kager er tyndere end ½ cm skal bagetiden reduceres.
  • Lad kagerne køle helt af, inden de to og to lægges sammen om ca. 2 tsk. dulce de leche.
  • Drys med flormelis.

Nutrition

Kalorier: 143kcal | Kulhydrat: 22g | Protein: 1g | Fedt: 6g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Kolesterol: 19mg | Natrium: 78mg | Kalium: 14mg | Fiber: 1g | Sukker: 3g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 9mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Galleri med andre varianter af Alfajores

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter