Alfajores er en traditionel spansk delikatesse, men er også meget en favoritdessert i Argentina og andre sydamerikanske stater.

alfajores

Alfajores er to runde smørkager, der lægges sammen om en god klat dulce de leche. Det er en lækkerbisken i særklasse. Oreo gå hjem, og læg dig!

Alfajores – opskrift

Kagerne er forholdsvis nemme at lave. De har en svag, men delikat smag – de skal jo helst heller ikke overdøve dulce de lechen. Og det gør de heller ikke. Lav din dulce de leche på forhånd, den skal trods alt have fire timer og skal afkøles, inden den kan bruges. Med mindre du snyder og køber den færdiglavet.

Ingredienser – der bliver et sted mellem 12-20 stykker afhængig af tykkelse

  • 125 g usaltet smør med stuetemperatur
  • 80 ml sukker
  • 2½ dl majsstivelse
  • 1¾-2 dl hvedemel + lidt til udrulningen
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ¼ tsk. fint salt
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. cognac
  • ½ tsk. vaniljeekstrakt
  • 2½ dl dulce de leche med stuetemperatur.
  • Flormelis

Sådan laver du alfajores

  • Kom smør og sukker i røremaskinens skål, og rør det lyst og luftigt med dejspaden – stop indimellem, og skrab siderne af skålen ned.
  • Bland – mens røremaskinen arbejder – majsstivelse, hvedemel, bagepulver, natron og fint salt sammen i en anden skål.
  • Kom æggeblommer, cognac og vaniljeekstrakt ned til smør og sukker, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, og rør, til der ikke er flere melklumper.
  • Læg dejen fladt på et stykke husholdningsfilm, pak det ind, og læg det i køleskabe i mindst 1 time.
  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Læg dejen på et meldrysset bord, drys mel oven på dejen, og rul den ud i ca. ½ cm tykkelse.
  • Stans dejen ud i 5 cm runde kager, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir med ca. en tommelfingersbredde mellemrum.
  • Rul dejen ud på ny, stans ud osv., indtil al dejen er brugt.
  • Bag kagerne i ovnen i 12-14 minutter, til de er let gyldne – hvis dine kager er tyndere end ½ cm skal bagetiden reduceres.
  • Lad kagerne køle helt af, inden de to og to lægges sammen om ca. 2 tsk. dulce de leche.
  • Drys med flormelis.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Alfajores
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 12 Review(s)

x