Hjemmelavet aspargessuppe – opskrift
Ingredienser
- 2 ds Hvide aspargessnitter
- 15 g Stegemargarine selvfølgelig kan du også bruge smør men det gør ikke det store for smagen
- 3 spsk. Hvedemel
- 3-4 dl Mælk
- 1 bdt Grønne aspargeser
- Kødboller Kan også være mel- eller fiskeboller – men det er ikke absolut nødvendigt med boller i suppen
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at sætte aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål – væden skal bruges i suppen, så du skal ikke kassere det.
- Smelt margarinen – ikke brune, kun smelte.
- Tilsæt melet under omrøring, til du har en ensartet masse.
- Tilsæt væden fra aspargessnitterne – på nær 2 dl – lidt ad gangen, mens du rører rundt.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, til du har en cremet bechamelsauce. Skal det gå hurtig-hurtigt, kan du købe en færdiglavet mælkesauce på brik, men det er lidt spild af penge.
- Lad saucen koge op, og smag til med salt og evt. peber.
- Blend aspargessnitterne i de sidste 2 dl væde, og kom dem i suppen.
- Kog suppen op.
- Bræk den nederste træede del af de grønne aspargeser, skær aspargeserne i passende stykker, og lad dem koge med i suppen i 2-3 minutter.
- Tilsæt evt. kød-, mel- eller fiskeboller, og lad dem blive gennemvarme, uden at de koger.
Noter
Min aspargessuppe opskrift
Mums, aspargessuppe. I min barndom var det noget, vi fik som skrub af-mad efter de store familiefester. Aspargeserne var dyre – det er de stadig, men ikke dyrere end at en portion aspargessuppe kan tilberedes for ca. en flad 10’er.
Det er muligvis billigere at købe et pulver eller en frossen aspargessuppe. Men for pulverets vedkommende er det ikke lige så mums, som når du laver den selv, og for den frosne suppes vedkommende er det måske hverken lige så mums eller lige så hurtigt som at lave den selv. For det tager ikke særlig lang tid at lave en velsmagende, hjemmelavet aspargessuppe.
Det vidste du ikke om asparges
Aspargeser har sæson i juni måned – både de grønne og de hvide, så her er de billigst og smager bedst. Okay, det vidste du måske godt. Men ved du også, at vi har spist aspargeser i over 20.000 år – altså måske ikke lige os danskere, men ægypterne? Aspargeser er faktisk nævnt i en kogebog fra det tredje århundrede.
Hvert år holdes der aspargesfestival i den tyske by Schwetzingen, hvor der kåres en aspargesdronning – det vidste du med garanti ikke.
5 Responses
Hej kan man bruge fløde i stedet for mælk 😀
Hej Janani
Ja, det skulle der ikke være noget i vejen for. Suppen bliver dog lidt tykkere i det, da fløde jævner, men så kan du jo bare tilsætte lidt mere af væden fra aspargesene.
De bedste hilsner
Beate, HurtigMums
ELSKER en god asparges suppe! 😀 Tak
Hej, kan denne suppe fryses ned
Hej Anne
Ja, det kan den sagtens. Dog ikke med de grønne asparges, medmindre du blancherer dem i stedet for blot at lade dem koge med i suppen.
De bedste hilsener
Beate, HurtigMums