Mums, aspargessuppe. I min barndom var det noget, vi fik som skrub af-mad efter de store familiefester. Aspargeserne var dyre – det er de stadig, men ikke dyrere end at en portion aspargessuppe kan tilberedes for ca. en flad 10’er.

 

Det er muligvis billigere at købe et pulver eller en frossen aspargessuppe. Men for pulverets vedkommende er det ikke lige så mums, som når du laver den selv, og for den frosne suppes vedkommende er det måske hverken lige så mums eller lige så hurtigt som at lave den selv. For det tager ikke særlig lang tid at lave en velsmagende, hjemmelavet aspargessuppe.

Hjemmelavet aspargessuppe – opskrift

Denne suppe er lavet på aspargessnitter på dåse og friske, grønne aspargeser, men du kan sagtens lave en aspargessuppe kun på aspargessnitter. Vi kan bare så godt lid de sprøde, friske, grønne aspargeser.

Antal personer:
4

Tid i alt:
20M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til aspargessuppe

  • 2 dåser hvide aspargessnitter
  • 15 g stegemargarine – selvfølgelig kan du også bruge smør, men det gør ikke det store for smagen
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3-4 dl mælk
  • 1 bdt. grønne aspargeser
  • kød-, mel- eller fiskeboller – men det er ikke nødvendigt
  • Salt og peber

Sådan laver du aspargessuppe

  1. Start med at sætte aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål – væden skal bruges i suppen, så du skal ikke kassere det.
  2. Smelt margarinen – ikke brune, kun smelte.
  3. Tilsæt melet under omrøring, til du har en ensartet masse.
  4. Tilsæt væden fra aspargessnitterne – på nær 2 dl – lidt ad gangen, mens du rører rundt.
  5. Tilsæt mælken lidt ad gangen, til du har en cremet bechamelsauce. Skal det gå hurtig-hurtigt, kan du købe en færdiglavet mælkesauce på brik, men det er lidt spild af penge.
  6. Lad saucen koge op, og smag til med salt og evt. peber.
  7. Blend aspargessnitterne i de sidste 2 dl væde, og kom dem i suppen.
  8. Kog suppen op.
  9. Bræk den nederste træede del af de grønne aspargeser, skær aspargeserne i passende stykker, og lad dem koge med i suppen i 2-3 minutter.
  10. Tilsæt evt. kød-, mel- eller fiskeboller, og lad dem blive gennemvarme, uden at de koger.

Spis brød til. Det kan f.eks. være et hjemmebagt grydebrød. På billedet er det et ganske almindeligt dødt flute, der er blevet piftet lidt op med lidt salt på toppen. Det kan du gøre ved at gøre flutet vådt med lidt koldt vand og drysse det med lidt groft salt, inden du varmer det i ovnen.

Det vidste du ikke om asparges

Aspargeser har sæson i juni måned – både de grønne og de hvide, så her er de billigst og smager bedst. Okay, det vidste du måske godt. Men ved du også, at vi har spist aspargeser i over 20.000 år – altså måske ikke lige os danskere, men ægypterne? Aspargeser er faktisk nævnt i en kogebog fra det tredje århundrede.

Hvert år holdes der aspargesfestival i den tyske by Schwetzingen, hvor der kåres en aspargesdronning – det vidste du med garanti ikke.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Aspargessuppe
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)