Aspargessuppe

Mums, aspargessuppe. I min barndom var det noget, vi fik som skrub af-mad efter de store familiefester. Aspargeserne var dyre – det er de stadig, men ikke dyrere end at en portion aspargessuppe kan tilberedes for ca. en flad 10’er.

Hjemmelavet aspargessuppe – opskrift

Denne suppe er lavet på aspargessnitter på dåse og friske, grønne aspargeser, men du kan sagtens lave en aspargessuppe kun på aspargessnitter. Vi kan bare så godt lid de sprøde, friske, grønne aspargeser.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 ds Hvide aspargessnitter
  • 15 g Stegemargarine selvfølgelig kan du også bruge smør men det gør ikke det store for smagen
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 3-4 dl Mælk
  • 1 bdt Grønne aspargeser
  • Kødboller Kan også være mel- eller fiskeboller – men det er ikke absolut nødvendigt med boller i suppen
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at sætte aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål – væden skal bruges i suppen, så du skal ikke kassere det.
  • Smelt margarinen – ikke brune, kun smelte.
  • Tilsæt melet under omrøring, til du har en ensartet masse.
  • Tilsæt væden fra aspargessnitterne – på nær 2 dl – lidt ad gangen, mens du rører rundt.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen, til du har en cremet bechamelsauce. Skal det gå hurtig-hurtigt, kan du købe en færdiglavet mælkesauce på brik, men det er lidt spild af penge.
  • Lad saucen koge op, og smag til med salt og evt. peber.
  • Blend aspargessnitterne i de sidste 2 dl væde, og kom dem i suppen.
  • Kog suppen op.
  • Bræk den nederste træede del af de grønne aspargeser, skær aspargeserne i passende stykker, og lad dem koge med i suppen i 2-3 minutter.
  • Tilsæt evt. kød-, mel- eller fiskeboller, og lad dem blive gennemvarme, uden at de koger.

Noter

Spis brød til. Det kan f.eks. være et hjemmebagt grydebrød. På billedet er det et ganske almindeligt dødt flute, der er blevet piftet lidt op med lidt salt på toppen. Det kan du gøre ved at gøre flutet vådt med lidt koldt vand og drysse det med lidt groft salt, inden du varmer det i ovnen.

Det er muligvis billigere at købe et pulver eller en frossen aspargessuppe. Men for pulverets vedkommende er det ikke lige så mums, som når du laver den selv, og for den frosne suppes vedkommende er det måske hverken lige så mums eller lige så hurtigt som at lave den selv. For det tager ikke særlig lang tid at lave en velsmagende, hjemmelavet aspargessuppe.

Det vidste du ikke om asparges

Aspargeser har sæson i juni måned – både de grønne og de hvide, så her er de billigst og smager bedst. Okay, det vidste du måske godt. Men ved du også, at vi har spist aspargeser i over 20.000 år – altså måske ikke lige os danskere, men ægypterne? Aspargeser er faktisk nævnt i en kogebog fra det tredje århundrede.

Hvert år holdes der aspargesfestival i den tyske by Schwetzingen, hvor der kåres en aspargesdronning – det vidste du med garanti ikke.

Denne tekst blev sidst opdateret den 13. maj 2020 14:07

Laust

Se kommentarer

    • Hej Janani
      Ja, det skulle der ikke være noget i vejen for. Suppen bliver dog lidt tykkere i det, da fløde jævner, men så kan du jo bare tilsætte lidt mere af væden fra aspargesene.
      De bedste hilsner
      Beate, HurtigMums