Sriracha

Sriracha er en stærk, thailandsk eller vietnamesisk sauce, som traditionelt laves af chilipeber, eddike, hvidløg, sukker og salt. Det er en fantastisk alsidig sauce, der er god altid at have på hylden i køleskabet, hvis nogle rester skal gøres lidt mere spændende. Den er drøj, for den er stærk. Du kan købe den færdiglavet, eller du kan lave den selv, og det er faktisk ikke særlig indviklet.

.

Sriracha kender du måske fra supermarkedet. Det er den med hanen – eller det var det i hvert fald engang. Og du husker måske balladen for nogle år tilbage med firmaet, der står bag hanen, Huy Fong Foods, og som er den største og mest kendte producent af Sriracha. Jeg ved faktisk ikke, om de stadig producerer den. Men der findes andre producenter, som laver den, så den kan stadig købes.

-->

sriracha

Sriracha sauce

Men som med det meste, så kan du jo også bare lave den selv. Sriracha laves på fermenterede chilipebre – det tager tid – men du kan også få den fermenterede smag frem ved at bruge fiskesauce, som i denne opskrift. Så er den hurtigere lavet, og det kan vi jo lide her på HurtigMums.
5 fra 3 stemmer
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Let nok
Antal: 3 dl
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 300 g røde jalapenos
  • 6 fed hvidløg
  • ½ dl æblecidereddike
  • 3 spsk. tomatketchup – gerne den hjemmelavede
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Skyl chilipebrene, og fjern stilken.
  • Del chilipebrene i mindre stykker – du skal ikke fjerne kerner og frøstok, de er med til at give en god styrke.
  • Pil hvidløgsfeddene, og skær også dem i mindre stykker.
  • Kom de hakkede jalapenos og hvidløg i blenderen sammen med de øvrige ingredienser, og blend, til du har en jævn og ensartet pasta.
  • Hæld pastaen over i en lille gryde, bring den i kog, skru ned for varmen, og lad den simre i 10 minutter under låg.
  • Hæld din nylavede Sriracha på en flaske, og opbevar den i køleskabet. Den kan holde sig i flere måneder.

-->-->-->-->

 

Sriracha mayo

Sriracha har som nævnt et hav af anvendelsesmuligheder. Du kan bruge den, som den er til at give smag i varme retter. Du kan bruge den som dressing til grøntsager eller i forårsruller – både de friske, vietnamesiske og de klassiske forårsruller. Du kan også bruge den i en mayo, som du igen kan bruge både som dressing, dip og kold sauce. Du får opskriften her.

4 personer                                  10 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk. tomatketchup – selvfølgelig gerne en hjemmelavet
  • smeltet smør (ca. 10-15 g)
  • 2½ dl mayonnaise
  • 4 spsk. vand
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1 knsp. paprika
  • 1 tsk. sukker
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 2 tsk. Sriracha

Sådan laver du Sriracha mayo

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, og smag evt. til med mere Sriracha.

Sriracha mayo kan sagtens bruges til varme retter, selvom det er en kold sauce, for der skal ikke spandevis af sauce til, så de varme elementer i retten vil varme den op.

Bl.a. smager den godt til kammuslinger, kyllingespyd eller til en god bøf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce