Kyllingespyd

Når du serverer kyllingespyd, så serverer du mad lige så meget for øjet som for ganen. For kyllingekødet smager ens, hvad end det er gennemhullet med et spyd, eller det er stegt helt.

At stege kyllinge-”klumperne” på spyd gør det dog også nemmere at vende flere stykker kød ad gangen. Desuden har du også den mulighed at tilføre andre smage, hvis du sætter andre ingredienser imellem kødklumperne.

Kyllingespyd er hurtige at lave, for kyllingekød i mindre bidder skal ikke stege så længe. Sørg dog for at kødet er gennemstegt.

I denne opskrift får du både en variant til ovnen, til grillen og til grillpanden.

Kyllingespyd i ovnen

Der er mange måder at stege kyllingespyd på – på grillen, på grillpanden eller i ovnen. Her får du opskriften på kyllingespyd i ovn. De bliver smurt med en frisk, let sødlig marinade med en anelse styrke fra ingefær og syrlighed fra lime. Imellem kyllingestykkerne kommer jeg peberfrugt, som giver kontrastfuld knas til det møre, saftige kød.

Få tonsvis af inspiration af vores super gode venner fra Gastrofun

kyllingespyd

Marinade til kyllingespyd

Ingen anmeldelser
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 8 spyd
Kalorier: 2kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg starter med at lave marinaden. Det er en barbecuemarinade, og der er nok til 8 spyd. Beregn 2 spyd pr. næse.

Ingredienser

  • 6 spsk. ketchup
  • 2 spsk. sojasauce
  • Revet skal og saft af en økologisk lime
  • 2 spsk. mørk sirup
  • 2 tsk. friskrevet ingefær

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen til en barbecuemarinade.
  • Sæt marinaden til side. Nu fortsætter produktionen af kyllingespyddene.

Nutrition

Kalorier: 2kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Natrium: 21mg | Kalium: 4mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 1mg | Jern: 1mg
kyllingespyd

Kyllingespyd i ovnen

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Grill, Tilbehør
Antal: 8 spyd
Kalorier: 137kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skær kyllingebrystfileterne i tern – ca. 8 tern pr. filet.
  • Skær peberfrugterne i tern/brede strimler.
  • Træk kyllingetern og peberfrugttern/-strimler jævnt fordelt på 8 spyd.
  • Pensl kyllingespyddene med marinaden.
  • Steg kyllingespyddene i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Du kan lægge dem på en rist, en bageplade eller en pizzasten. Vend undervejs.

Nutrition

Kalorier: 137kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 24g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 72mg | Natrium: 132mg | Kalium: 481mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 39mg | Calcium: 8mg | Jern: 1mg

Kyllingespyd på grill

Ovenstående spyd kan også laves på grillen. Ved direkte varme skal de have ca. 20 minutter i alt – 4-5 minutter på hver af de 4 sider.

Gider du ikke alt det med marinade, kan du også lave en noget enklere version, som den du ser på billedet.

Her er der trukket kyllingekød og limestykker jævnt fordelt på spyddene, hvorefter de er penslet med smagsneutral olie og drysset med salt. Derefter er de grillet i ca. 20 minutter – 4-5 minutter hver af de 4 sider.

Kyllingespyd på grillpande

Den sidste version har jeg valgt at lave helt uden noget andet end kyllingekød på spyddene. Du skærer kyllingekødet i lange strimler i stedet for i tern, og trækker en strimmel på hvert spyd. Så drysser du kødet med garam masala hele vejen rundt.

Pensl en grillpande med olie, og steg så mange spyd ad gangen, som der kan være på grillpanden. De skal have ca. 15 minutter i alt. Vend undervejs.

Tag spyddene af panden, drys med salt, og lad spyddene hvile i ca. 10 minutter.

Tip: Hvis du bruger træ-/bambusspyd, så læg dem i vand i ca. 20 minutter, så de ikke så nemt brænder, eller suger saften fra kyllingen ind i sig.

Sidst opdateret: 25. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter