Når du serverer kyllingespyd, så serverer du mad lige så meget for øjet som for ganen. For kyllingekødet smager ens, hvad end det er gennemhullet med et spyd, eller det er stegt helt.

At stege kyllinge-”klumperne” på spyd gør det dog også nemmere at vende flere stykker kød ad gangen. Desuden har du også den mulighed at tilføre andre smage, hvis du sætter andre ingredienser imellem kødklumperne.

Kyllingespyd er hurtige at lave, for kyllingekød i mindre bidder skal ikke stege så længe. Sørg dog for at kødet er gennemstegt.

I denne opskrift får du både en variant til ovnen, til grillen og til grillpanden.

kyllingespyd

Kyllingespyd i ovnen

Der er mange måder at stege kyllingespyd på – på grillen, på grillpanden eller i ovnen. Her får du opskriften på kyllingespyd i ovn. De bliver smurt med en frisk, let sødlig marinade med en anelse styrke fra ingefær og syrlighed fra lime. Imellem kyllingestykkerne kommer jeg peberfrugt, som giver kontrastfuld knas til det møre, saftige kød.

Marinade til kyllingespyd

Jeg starter med at lave marinaden. Det er en barbecuemarinade, og der er nok til 8 spyd. Beregn 2 spyd pr. næse.

Ingredienser til marinade

  • 6 spsk. ketchup
  • 2 spsk. sojasauce
  • Revet skal og saft af en økologisk lime
  • 2 spsk. mørk sirup
  • 2 tsk. friskrevet ingefær

Sådan laver du marinade til kyllingespyd

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en barbecuemarinade.

Sæt marinaden til side. Nu fortsætter produktionen af kyllingespyddene.

Ingredienser til 8 spyd

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 2 røde peberfrugter
  • Marinaden fra før

Sådan laver du kyllingespyd

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær kyllingebrystfileterne i tern – ca. 8 tern pr. filet.
  3. Skær peberfrugterne i tern/brede strimler.
  4. Træk kyllingetern og peberfrugttern/-strimler jævnt fordelt på 8 spyd.
  5. Pensl kyllingespyddene med marinaden.
  6. Steg kyllingespyddene i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Du kan lægge dem på en rist, en bageplade eller en pizzasten. Vend undervejs.

Kyllingespyd på grill

Ovenstående spyd kan også laves på grillen. Ved direkte varme skal de have ca. 20 minutter i alt – 4-5 minutter på hver af de 4 sider.

Gider du ikke alt det med marinade, kan du også lave en noget enklere version, som den du ser på billedet.

Her er der trukket kyllingekød og limestykker jævnt fordelt på spyddene, hvorefter de er penslet med smagsneutral olie og drysset med salt. Derefter er de grillet i ca. 20 minutter – 4-5 minutter hver af de 4 sider.

Kyllingespyd på grillpande

Den sidste version har jeg valgt at lave helt uden noget andet end kyllingekød på spyddene. Du skærer kyllingekødet i lange strimler i stedet for i tern, og trækker en strimmel på hvert spyd. Så drysser du kødet med garam masala hele vejen rundt.

Pensl en grillpande med olie, og steg så mange spyd ad gangen, som der kan være på grillpanden. De skal have ca. 15 minutter i alt. Vend undervejs.

Tag spyddene af panden, drys med salt, og lad spyddene hvile i ca. 10 minutter.

Tip: Hvis du bruger træ-/bambusspyd, så læg dem i vand i ca. 20 minutter, så de ikke så nemt brænder, eller suger saften fra kyllingen ind i sig.

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
15M
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Gennemsnitlig karakter
21star1stargraygraygray Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email