Bagt pasta – en fantastisk nem og billig ret, som er helt perfekt, når køleskabet skal tømmes eller maden skal hurtigt på bordet.

bagt pasta
Indrømmet. Alle former for kulhydrater er tilfredsstillende. Men der er nu alligevel noget ved pasta, der er lidt mere fantastisk end andre former. Og det er forståeligt nok, for der er heller intet ved det, man kan være modstander af: det er billigt, mættende, smager godt og så er det en af de mest alsidige ingredienser, man overhovedet kan få fat i. Hvis man tænker over det, er der så overhovedet noget tidspunkt, hvor man ikke godt liiige kunne spise lidt pasta? Ikke rigtigt, vel?

Det gode ved bagt pasta er, at man kan bruge de grøntsager, der ligger forladte hen i grøntsagsskuffen,  eller man kan benytte kødresterne fra dagen før, hvilket både sparer penge og mindsker madspild. Man kan næsten komme hvad som helst i den, og det vil stadig smage godt – fik jeg nævnt, at der også er ost på toppen? Og at man kan bruge så meget, man vil?

Bagt pasta med broccoli og squash – opskrift

Ingredienser til 6 personer

  • 500 gram fuldkornspasta
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater á 400 gram
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 løg
  • 1 broccolihoved
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 250 gram kogte linser (kan evt. erstattes af kylling eller oksekød)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt chili
  • Salt og peber
  • 1 bøffelmozzarella (125 gram)

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Kog den et par minutter mindre, end der er angivet på pakken. Den koger de sidste minutter i ovnen, så den skal gerne have lidt bid, hvis man skal undgå pastamos.
  • Mens pastaen koger, forberedes tomatsovsen. Det er såre simpelt: Kom de flåede tomater, de hakkede hvidløg, 1 tsk sukker og lidt salt i en gryde. Kog op og lad simre, mens grøntsagerne forberedes.
  • Skær alle grøntsagerne i mindre stykker og steg dem ved høj varme på en pande eller i en wok. Steg ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Kom til sidst linserne, krydderierne, den kogte pasta og 1/3 af tomatsovsen i. Smag til med salt og peber.
  • Hæld 1/3 af tomatsovsen i bunden af et stort, ovnfast fad. Hæld herefter grøntsags/pasta blandingen oven på og top med det sidste tomatsovs og små stykker mozzarella på toppen.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil osten er smeltet.
  • Server med en god salat og gerne et glas rødvin. Velbekomme!

Andre Pastaretter:

Hos HurtigMums kan du finde en lang række lækre pastaretter. Nedenfor kan du finde et par andre lækre retter:
Pastasalat – En af vores klare favoritter. Denne pastasalat har lige som ved denne opskrift på bagt pasta benyttet sig af broccoli, og videre er der bacon i denne variant. Hvis du er vegetar kan du naturligvis bare fjerne bacon fra denne pastasalat.
Spaghetti Carbonara – Her har du en rigtig dejlig spaghettiret, der for mig er indbegrebet af det italienske køkken. Spaghetti carbonara er lavet hurtigt, det er lækkert og spaghetti carbonara er naturligvis blandet sammen.
Lasagne – Lasagne er naturligvis ligesom bagt pasta bagt. Det er en klassiker ikke bare i det italienske køkken såvel som det danske køkken, og de fleste køkkener i verden, hvor lasagne er blevet introduceret. Du kan finde vores opskrift på lasagne via indledende link.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pasta i fad med masser af grøntsager
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)