Chana masala

Chana masala er en ret uden kød, men med masser af smag. Den stammer fra det indiske subkontinent og ses især i det indiske og pakistanske køkken.

Retten består blandt andet af en slags kikærter, som kaldes chana. De er mindre end almindelige kikærter, men med en stærkere smag og en fastere konsistens.

Få lidt inspiration fra vores venner fra Gastrofun

chana masala

Chana masala – opskrift

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Ret: aftensmad, Suppe, Vegansk, vegetarisk
Køkken: Indisk
Kalorier: 804kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg har nu valgt at bruge de almindelige kikærter, som er noget nemmere at få fat i herhjemme. Og det gør bestemt ikke retten dårlig. Der er masser af smag i den på grund af de mange lækre krydderier.

Ingredienser

  • dl tørrede kikærter husk at sætte dem i blød i 6-8 timer før du bruger dem
  • 2 spsk. olie – ca.
  • dl løg i tynde skiver
  • 1 tsk. ingefærpasta hakket ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • dl hakkede tomater – friske ikke konserves
  • 1 grøn chili
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 knsp. gurkemeje
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 laurbærblad
  • dl hakkede løg
  • tsk. garam masala krydderiblanding
  • lidt grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk. bukkehornsfrø
  • 1-2 tsk. tamarindpasta
  • Salt
lodtrækning

Sådan gør du

  • Skyl de iblødsatte kikærter i rent vand, kom dem i en gryde med vand, og lad dem koge, til de er møre ca. 30 minutter.
  • Svits imens løgskiverne gyldne i 1½ tsk. olie.
  • Tilsæt ingefærpasta og presset hvidløg, og svits et halvt minuts tid.
  • Tilsæt hakkede tomater og et drys salt.
  • Hak chilipeberen, og tilsæt den.
  • Svits til tomaterne er bløde, og den rå smag er væk.
  • Tilsæt chilipulver og gurkemeje, og svits et halvt minuts tid.
  • Stil blandingen til side, og lad det køle af.
  • Svits imens kanelstang, nelliker, kardemomme og laurbærblad i olie.
  • Tilsæt hakkede løg, og svits, til de er gyldne.
  • Blend blandingen fra før, tilsæt den, og rør grundigt.
  • Tilsæt garam masala, og svits et par minutter.
  • Tilsæt de kogte kikærter og evt. bouillon, hvis det er nødvendigt.
  • Bring retten i kog, og lad den simre i 3-5 minutter.
  • Smag til med tamarindpasta.
  • Drys evt. med lidt friskhakket grønt – koriander, persille eller lignende.

Noter

Chana masala kan spises med ris eller paratha.

Nutrition

Kalorier: 804kcal | Kulhydrat: 145g | Protein: 38g | Fedt: 12g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Transfedtsyre: 1g | Natrium: 61mg | Kalium: 2079mg | Fiber: 38g | Sukker: 39g | Vitamin C: 115mg | Calcium: 324mg | Jern: 13mg

Se evt. dette galleri for endnu mere inspiration

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.