Farserede jalapenos

Farserede jalapenos er grønne chilier med fars i. Jalapenos kan sådan set også være røde, for det er den farve, de får, når de bliver modne. Og de kan spises både modne og umodne eller mindre modne, om du vil. Men her koncentrerer vi os om den grønne.

Synes du, det lyder stærkt at spise de grønne jalapenos bare sådan med noget fars i som en lækker mundfuld eller som tilbehør, så er det altså (måske desværre) ikke tilfældet. Jalapenos er ikke særlig stærke. De ligger på 2.500-5.000 på Scoville-skalaen, hvorpå den stærkeste chili indtil dato er helt oppe på 2.480.000. Vil du vide mere kan du læse Chili – værd at vide om den stærke frugt.

Annonce

Farserede jalapenos

Farserede jalapenos – opskrift

Det, at du varmer jalapenoen, mildner også smagen. Og når der så ovenikøbet er fyld i, så ryger styrken endnu et par hak ned.

Det skal du bruge til 6 personer

  • 250 g hakket svinekød
  • 100 g neutral smøreost
  • 1¼ dl revet parmesan
  • 250 g store, grønne og friske jalapenos
  • 100 g hvidløgsdressing til servering

Fremgangsmåde

  1. Tænd for ovnen på 220° C.
  2. Kom det hakkede svinekød på en tør stegepande, og brun det – hæld evt. væde fra.
  3. Bland det hakkede kød med smøreost og parmesan.
  4. Skær jalapenoerne over på den lange led, og fjern kernerne – stilken må gerne blive siddende.
  5. Fordel farsen i de halve jalapenos.
  6. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er let brune.
  7. Servér evt. med hvidløgsdressing.

Tip: Tjek, hvordan jalapenoen ligger bedst fast ved at vende den rundt på forskellige måder, inden du skærer den over. Det kan ikke helt undgås, at nogle af dem vil vippe lidt.

Det kan være svært at få fat i jalapenos, der er store nok, men kig efter dem på grøntsagsmarkeder eller hos orientalske købmænd.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Farserede jalapenos
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here