Bagt blomkål – opskrift
Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved
- Lidt gurkemeje Det er ikke et must – for det gør ikke andet end at give farve.
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 spsk. solsikkeolie
- 1 tsk. chiliflager
- 2 tsk. revet ingefær
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl blomkålen, og skær den i tykke skiver – sådan ca. 1½ cm.
- Beklæd en bradepande med bagepapir.
- Læg blomkålsskiverne i bradepanden, og drys med gurkemeje.
- Fordel olivenolien over skiverne, og krydr med salt og peber.
- Sæt bradepanden i ovnen i 20 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
- Pil imens løg og hvidløg, og skær begge dele i tynde skiver.
- Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte – vent ikke for længe, for så har du sesamfrø over hele køkkenet. De springer nemlig ligesom popcorn, når de bliver varme.
- Varm solsikkeolien op i en lille wok eller på en panden, og svits løget, til det er gyldent.
- Tilsæt hvidløg, chiliflager og revet ingefær, og steg videre et minuts tid under omrøring.
- Fordel de ristede sesamfrø og løg-chili-ingefærblandingen over blomkålen, når de 20 minutter er gået, og skru så over på grill.
- Lad blomkålen grille i ca. 10 minutters tid. Hold øje. Blomkål skal have mørke kanter, men ikke være helt brændt.
Noter
Sidst jeg lavede bagt blomkål, var til mørbradbøf, og forrige gang var det til en paneret fiskefilet, så mulighederne er mange.
Har du rester tilovers, kan du findele det endnu mere – evt. riste det kort tid på en varme pande – og bruge det som topping på blomkålssuppen, gulerodssuppen eller en hvilken som helst anden blendet suppe, der vil få et ekstra tvist med sprødristede blomkålskrummer.
Nutrition
Lidt om vores bagt blomkål opskrift
Bagt blomkål. Har du nogensinde prøvet bagt blomkål i ovn? Ellers synes jeg, du skal prøve det. Har du prøvet det før, synes jeg, du skal prøve denne opskrift på ovnbagt blomkål. Det er nemlig en lidt anderledes variant end den nemme, som blot er med blomkål, olie og salt serveret med lidt grønt på toppen.
Bagt blomkål er en nyere ret i mit køkken. Det var i hvert fald ikke noget, vi fik da jeg var barn. Når vi fik blomkål i mit barndomshjem, var det altid kogt. Kogt så længe, at det nærmest kunne spises uden tænder i munden. Men det var ikke ualmindeligt, sådan var det i de fleste hjem dengang. Senere da jeg selv begyndte at stå for madlavningen, kogte eller dampede jeg det, så det stadig havde bid, eller spiste det råt. Men som nævnt har den bagte variant nu også fundet vej til mit køkken.
Galleri med blomkål