Muslingesuppe er en suppe, der er nem og hurtig at tilberede, og som smager så skønt, at det er et helt festmåltid. Du kan sagtens lave den som forret til f.eks. nytår eller til familiefesten. Dyrt? Tjah, det kommer jo an på muslingeprisen, og hvad du finder dyrt. Det er vel en ret til 30-40 kr. pr. næse, hvis det skal være en hovedret.

Muslinger kan købes frosne eller friske. De friske er at foretrække – smagsmæssigt, men de frosne er nemmere at have med at gøre, for er muslingerne friske, skal de være i live, og det skal tjekkes, om de nu også er det, for ellers skal de kasseres.

muslingesuppe

Muslingesuppe – opskrift

Efter at have vænnet mig til tanken om, at muslingerne er levende – det har jeg det lidt stramt med – så foretrækker jeg altså alligevel at lave muslingesuppe af friske muslinger.

Det skal du bruge til muslingesuppe til 4 personer (til hovedret)

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 bdt. persille
  • 1 kvist timian
  • 3¾ dl tør hvidvin
  • Olivenolie
  • 2 kg muslinger
  • 1½-2 dl vermouth
  • 2 dl fløde
  • ¼ tsk. safran
  • Salt og peber

Sådan tilbereder du suppen

  1. Pil, og hak løg og hvidløg fint.
  2. Fjern roden og de yderste blade på porren, og skær den hvide del i tynde ringe.
  3. Skyl persille og timian, og hak persillen.
  4. Kom lidt olivenolie i en stor gryde, hvor alle muslingerne også kan være, og svits alle urterne under omrøring i et par minutter.
  5. Tilsæt hvidvin, og kog op.
  6. Tilsæt muslingerne – hvis de er friske, skal de selvfølgelig renses først, se mere herom senere.
  7. Kom godt med peber på, og læg låg på gryden.
  8. Kog ved høj varme i 4-6 minutter, mens du ryster gryden et par gange undervejs, så muslingerne bliver rystet rundt.
  9. Si suppen, tilsæt vermouth, og lad det koge lidt ind.
  10. Tilsæt fløde og safran, og lad det hele koge for svagt blus i et par minutter, til suppen får lidt farve.
  11. Smag til med salt og peber, og tilsæt muslingerne.

Sådan renser og tjekker du friske muslinger

Der findes mange myter om, hvor syg du kan blive af at spise muslinger, hvis ikke de er renset ordentligt, eller hvis de ikke har åbnet sig, men der skal altså ikke en større gastronomisk uddannelse til for at rense og tjekke muslinger.

Du renser muslingerne under rindende vand – ikke noget med en stor balje fyldt med vand, hvor de ligger og skvulper rundt. Det har de ikke godt af. Under rindende vand! Fjern skæg og urenheder.

Imens du renser muslingerne, tjekker du lige de åbne muslinger, om de er levende ved at banke dem let ned mod vasken eller køkkenbordet. Hvis de ikke lukker sig med det samme, så læg dem til side, og vent et par minutter. Har de stadig ikke lukket sig, så kassér dem.

Når muslingerne er blevet dampet, skal de alle gerne være åbne – ikke nødvendigvis vidt åbne, men åbne. Er der mange muslinger, der ikke har åbnet sig, eller kun har åbnet sig til en sprække, så damp dem et halvt til halvandet minut mere – men ikke så meget, at de bliver hårde. Er der stadig nogle, der er genstridige, så kassér dem.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Muslingesuppe
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)