Bami goreng

Bami goreng er en indonesisk nudelret. Bami betyder nudler, og goreng betyder stegt. Stegte nudler. Sådan helt kort fortalt, består retten af grøntsager og kylling eller hakket oksekød. Svinekød er sjældent i Indonesien, hvor hovedparten af indbyggerne er muslimer – som jo ikke spiser svinekød.

Grøntsager kan være kål, spirer, bønner, løg, forårsløg, rodfrugter. De bliver tilberedt i en wok og krydret med Ketjap Manis, som er en sød, indonesisk sojasauce eller Ketjap Asin, som er en krydret sojasauce. Ketjap Manis er nok den, der er nemmest at finde i de danske supermarkeder. Dertil kan der være spejlæg, nå ja, og selvfølgelig de stegte nudler, som blandes med kød og grøntsager i wokken. Lidt ligesom i Nasi goreng – stegte ris – her er det bare risene, der bliver kogt og efterfølgende stegt.

Opskrift på bami goreng

bami goreng

Bami goreng opskrift

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan udskifte grøntsagerne med andre grøntsager. Der skal ikke så mange i af hver, derfor er det en god måde at få brugt en enkelt gulerod, et forårsløg eller lignende. Du kan også variere styrken, hvis du f.eks. er glad for stærk mad, kan du komme lidt sambal oelek i, eller du kan give retten et drys hakkede chilier på toppen.

Ingredienser

  • 250 g nudler
  • 300 g kylling – reelt kød ikke ben
  • 1 løg
  • 100 g hvid- eller spidskål
  • 1 stor gulerod
  • 2 spsk. olivenolie
  • dl hønse- eller kyllingebouillon
  • 2 spsk. Ketjap Manis – eller 2 spsk. sojasauce og 1 tsk. sukker
  • 4 æg


Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, og lad dem dryppe af.
  • Skær kyllingekødet i strimler.
  • Pil løget, og skær det i ringe.
  • Varm olien op i en wok eller en sauterpande, og svits kyllingestrimler og løg, til det har taget farve.
  • Snit imens kålen fint, samt skræl guleroden, og skær den i tændstikstykke stave.
  • Tilsæt kål og gulerødder, og lad det svitse med i 2-3 minutter.
  • Tilsæt de afdryppede nudler og bouillonen, og lad det hele simre under jævnlig omrøring, til væden er kogt næsten væk.
  • Smag til med Ketjap Manis/sojasauce og sukker.
  • Servér med mere Ketjap Manis/sojasauce og evt. lidt hakket chilipeber.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tip: Du kan også smage til med lidt salt, hvis du synes, men smag på det først, da både sojasauce og bouillon bidrager med salt.

bami goreng

Nudler eller pasta

I stedet for nudler kan du bruge pasta. Nudler er også en slags pasta. De bliver lavet af det samme – mel, vand og til tider æg og salt, men i nogle tilfælde er nudler lavet af andre meltyper end hvedemel.

Vil du bruge pasta i stedet for nudler, vil jeg anbefale nogle af de tynde typer eller frisk pasta, fordi de kommer tættest på den konsistens nudler har, og fordi f.eks. pastaskruer bare ikke giver det samme resultat stegt som f.eks. båndpasta.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

    1. Hej Carina
      Du kan servere spejlæg til, hvis du vil, men det er ikke obligatorisk.
      De bedste hilsner
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce