Fiskesuppe – Fisk er sundt! Vi ved det godt, men hvor er der mange, der tror, de ikke kan lide fisk. Jeg siger ’tror’ fordi, de kan umuligt have smagt alle fiskeretter. Og en del fiskefornægtere indrømmer da også, når man går dem på klingen, at de spiser fiskefileter, fiskefrikadeller, røget laks, makrel i tomat eller lignende. Så måske kan de lokkes til at smage på en fiskesuppe.
Denne fiskesuppe er en opskrift, der er hentet fra Minna og Gunnar’s kogebog. Husker du Minna og Gunnar? De kom på dansk tv første gang i 1997 for at få os danskere til at spise fisk to gange om ugen.
Minna – spillet af Kirsten Lehfeldt – tilberedte fiskeretter på 15 minutter, og ytrede ”Det er der ingen ben i”. Mens Gunnar – spillet af Niels Olsen – var den knotne fiskefornægter, der i slutningen af reklamefilmen med et smil måtte erkende, at ”Det er ikk’ så ringe endda!”
Husker du det?
Få endnu mere lækker inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun
Fiskesuppe – opskrift
Ingredienser
- ¾ l vand
- 2-3 gulerødder – afhængig af størrelse
- 1 porre
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. tørret timian
- 1 ds. flåede tomater
- 1 fiskebouillonterning
- 500 g fiskefilet af torskefamilien f.eks. kuller, kulmule, lange eller sej
- 150 g rejer
- 1 knsp. cayennepeber
- Salt
Sådan gør du
- Sæt vandet over at koge – for eksempel i elkedlen.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Fjern de yderste blade, toppen og roden på porren, skyl porren grundigt, og skær også den i tynde skiver.
- Pil løg og hvidløg, og hak løget groft.
- Varm olien op i en gryde, og svits grøntsagerne sammen med presset hvidløg og timian i et par minutter.
- Tilsæt de flåede tomater – hak dem inden, hvis de ikke allerede er det – det kogende vand og bouillonterningen. Lad det hele koge i 5 minutter.
- Skær imens fisken i 3 cm brede strimler, og kom dem i suppen, når den har kogt i 5 minutter. Lad fisken koge med i 3-4 minutter. Tilsæt rejerne, og tag gryden af varmen.
- Smag til med cayennepeber og salt.
Noter
Nutrition
Forskudt aftensmad
Ud over at præsentere fiskeretter på kun 15 minutter, uden ben i, og som ikke var så ringe endda, introducerede Minna og Gunnar også fænomenet ’Forskudt aftensmad’.
Det gik i al sin enkelthed ud på, at familien ikke spiste samtidig, men stadig skulle spise det samme. Så meget som muligt af retten blev lavet og stillet i køleskabet. Når det var tid til at spise for den enkelte, krævedes der således kun et minimum af arbejde, før maden var færdig.
Sådan en ret er denne fiskesuppe. Du laver frem til første komma i punkt 6. – altså skærer fisken i 3 cm brede strimler. Herefter sætter du hele herligheden på køl. Når retten skal laves færdig, bringes suppen i kog, fisken tilsættes, og suppen bringes atter i kog, hvorefter rejerne kommes i, og resten af opskriften følges til ende.
Se også nogle af vores andre suppeopskrifter og fiskeretter her.
Få evt. lidt ekstra inspiration fra vores lille galleri nedenunder