Squashkage – Jeg elsker at eksperimentere, men mest når det udmunder i et vellykket resultat som med denne squashkage med ostecreme. Jeg havde fået ny ovn, og den skulle helst afprøves med det samme, uden at jeg skulle ud at købe ind først, så hvad mon jeg havde hjemme?

Squash er bestemt ikke en af mine favorit-ingredienser, men i kage … mums. Smagen bliver bare helt anderledes. Det er lidt ligesom med ansjoser – altså de skal ikke i kagen, men jeg bryder mig ikke om dem sådan i hel tilstand, men i salsa verde eller i vitello tonnato, kan de bare ikke undværes. Og det kan squash altså heller ikke i en squashkage – selvsagt.

Men hvad er så logikken i, at jeg havde en squash i køleskabet lige netop den dag, når jeg nu ikke bryder mig om squash. Jo, ser du, jeg modtager en grøntsagskasse hver 14. dag, og det sker, der er noget i, som jeg ALDRIG selv ville købe. Men nu var den der, og så skulle den bruges fornuftigt. Tre fluer med et smæk:

  • Jeg fik afprøvet min nye ovn
  • Jeg fik brugt min squash
  • Jeg fik lækker kage til aftenkaffen

Squashkage med ostecreme – opskrift

Men jeg havde ikke nok squash – tænk, at jeg nogensinde skulle komme ud i den situation … Nå, men gulerødder havde jeg. Så derfor lavede jeg denne kage med en squash-bund foroven og en gulerodsbund forneden – og det kunne lige så godt havde været omvendt.

Squashkage

Ingredienser til springform str. Ø 21 cm – så er der nok til ca. 8-10 personer

  • 175 g squash
  • 175 g gulerod
  • 250 g muscovadosukker
  • 4 æg
  • 100 g smør
  • 325 g mel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • Lidt olie til at pensle formen(e) med

Ostecreme

  • 150 g flormelis
  • 125 g blødt smør
  • 200 g flødeost naturel
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. valnøddekerner eller anden pynt

Sådan laver du squashkage 

  1. Riv squash i én skål, og gulerødder i en anden.
  2. Pisk muscovadosukker, æg og smør sammen, bliv ved med at piske til sukkerkornene er opløst, og smørret udrørt.
  3. Tilsæt mel, kanel, salt, vaniljepulver, bagepulver og natron, og bland det hele grundigt sammen til en dej.
  4. Del dejen i to lige store portioner, og kom revet squash i den ene, og revet gulerod i den anden.
  5. Pensl to springforme med olie, og kom hver portion dej i hver sin springform.
  6. Sæt bundene i en 190° varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter, eller til de er gennembagte.
  7. Lad bundene køle en smule af, før de tages ud af formene, og lad dem køle helt af på en rist. De skal være HELT kolde, før ostecremen kommes på, ellers smelter den.
  8. Rør flormelis, smør, flødeost og vaniljepulver sammen til en ostecreme.
  9. Skær evt. ”toppen” af den ene bund, hvis den er blevet lidt ”rund”.
  10. Smør noget af ostecremen på den flade bund – frås gerne, der er rigeligt ostecreme – læg den anden bund oven på, og smør også den med ostecreme.
  11. Drys lidt valnøddekerner over.

Laver du kagen kun med squash, behøver du ikke dele den, og du behøver kun én springform. Kagen skal så have ca. 10-15 minutter længere tid i ovnen.

 

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Squashkage
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Print Friendly, PDF & Email