Squashkage med ostecreme – Jeg elsker at eksperimentere, men mest når det udmunder i et vellykket resultat som med denne squashkage med ostecreme. Jeg havde fået ny ovn, og den skulle helst afprøves med det samme, uden at jeg skulle ud at købe ind først, så hvad mon jeg havde hjemme?
Squash er bestemt ikke en af mine favorit-ingredienser, men i kage … mums. Smagen bliver bare helt anderledes. Det er lidt ligesom med ansjoser – altså de skal ikke i kagen, men jeg bryder mig ikke om dem sådan i hel tilstand, men i salsa verde eller i vitello tonnato, kan de bare ikke undværes. Og det kan squash altså heller ikke i en squashkage – selvsagt.
Men hvad er så logikken i, at jeg havde en squash i køleskabet lige netop den dag, når jeg nu ikke bryder mig om squash. Jo, ser du, jeg modtager en grøntsagskasse hver 14. dag, og det sker, der er noget i, som jeg ALDRIG selv ville købe. Men nu var den der, og så skulle den bruges fornuftigt. Tre fluer med et smæk:
- Jeg fik afprøvet min nye ovn
- Jeg fik brugt min squash
- Jeg fik lækker kage til aftenkaffen
Opskrift på squashkage med ostecreme
Squashkage med ostecreme opskrift
Ingredienser
- 175 g squash
- 175 g gulerod
- 250 g muscovadosukker
- 4 æg
- 100 g smør
- 325 g mel
- 3 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- Lidt olie til at pensle formen e med
Ostecremen
- 150 g flormelis
- 125 g blødt smør
- 200 g flødeost naturel
- 2 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. valnøddekerner eller anden pynt
Specialudstyr
- Springform str. Ø 21 cm
Sådan gør du
- Riv squash i én skål, og gulerødder i en anden.175 g squash, 175 g gulerod
- Pisk muscovadosukker, æg og smør sammen, bliv ved med at piske til sukkerkornene er opløst, og smørret udrørt.250 g muscovadosukker, 4 æg, 100 g smør
- Tilsæt mel, kanel, salt, vaniljepulver, bagepulver og natron, og bland det hele grundigt sammen til en dej.325 g mel, 3 tsk. stødt kanel, ½ tsk. salt, 2 tsk. vaniljepulver, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. natron
- Del dejen i to lige store portioner, og kom revet squash i den ene, og revet gulerod i den anden.175 g squash, 175 g gulerod
- Pensl to springforme med olie, og kom hver portion dej i hver sin springform.Lidt olie til at pensle formen
- Sæt bundene i en 190° varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter, eller til de er gennembagte.
- Lad bundene køle en smule af, før de tages ud af formene, og lad dem køle helt af på en rist. De skal være HELT kolde, før ostecremen kommes på, ellers smelter den.
- Rør flormelis, smør, flødeost og vaniljepulver sammen til en ostecreme.150 g flormelis, 200 g flødeost naturel, 2 tsk. vaniljepulver, 125 g blødt smør
- Skær evt. ”toppen” af den ene bund, hvis den er blevet lidt ”rund”.
- Smør noget af ostecremen på den flade bund – frås gerne, der er rigeligt ostecreme – læg den anden bund oven på, og smør også den med ostecreme.
- Drys lidt valnøddekerner over.1 spsk. valnøddekerner eller anden pynt
Noter
Nutrition
Se også vores lækre opskrifter på æblekage og rabarberkage her.