Oksemørbrad på grill er super lækkert. Mørbrad er et af de fineste, men også et af de dyreste stykker kød på koen. Derfor skal den også behandles med respekt, når du tilbereder den. At komme en oksemørbrad på grillen og grille den over sagte ild – ja faktisk gløder – er nok den mest nænsomme måde at tilberede oksemørbraden på. Det får du opskriften på herunder.
For 20-25 år siden kunne man ikke drømme om lave oksemørbrad på grill. Det ville være helligbrøde mod det dyre kød. Og tænk, hvis den sved på. Det er altid ærgerligt, når maden mislykkes, men det er endnu mere ærgerligt, hvis den har været dyr.
Oksemørbrad på grill
Ingredienser
- 1,5 kg oksemørbrad 1,5 – 1,8 kg
- 3 spsk. brun farin
- 2 spsk. sød chilisauce
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. vand
- Lidt tabasco
- Salt og peber
Sådan gør du
- Puds oksemørbraden ved at fjerne sener og hinder og kassere dem.
- Rør brun farin, sød chilisauce, sojasauce og vand sammen til en marinade, og smag den til med tabasco, salt og peber.
- Kom marinade og mørbrad i en frysepose eller lignende, og lad den marinere i 4-6 timer eller mere.
- Lav en trezones optænding i din grill.
- Tag mørbraden op af marinaden, og brun den på direkte varme i kort tid på hver side.
- Læg mørbraden på indirekte varme, og lad den stege i ca. 25-30 minutter, til den har en kernetemperatur på 55-60° C. Vend nogle gange undervejs.
- Lad mørbraden hvile i 10-15 minutter, inden du skærer i den.
Nutrition
Der er rigelig mad i en oksemørbrad til 6-8 personer. Mørbraden smager godt med ovnkartofler og en bønnesalat til.
Tip I: Er du glad for hvidløg, så kom 2-3 fed pressede hvidløg i marinaden.
Tip II: Den resterende marinade kan bruges til at pensle mørbraden med eller til at lave en brun sovs på.Hvis du er glad for oksemørbrad på grill, kan du se hvilke andre grillretter du kan kaste dig over lige her!
Grillen kan bruges til andet end bøffer og pølser
Og den ville sikkert også have mislykkedes. For dengang grillede man hakkebøffer og pølser, og – hvis man var rigtig vovet – måske et par spareribs. Og det foregik ved direkte varme, og måske endda så direkte, at der stadig var flammer, der slikkede kælent – og svedent – omkring kødet. Oksemørbrad på grill ville i hvert fald ikke have været det samme dengang.
Først med weberkulturen begyndte vi at finde ud af, hvordan vi kunne styre varmen i grillen. I hvert fald når det var kulgrillen, der blev tændt op i. Gasgrillen var – og er – lidt nemmere at styre temperaturerne i.
En reaktion
Jeg prøvede denne opskrift igår aftes og den er super god! 🙂 Tak for det!