Lammekoteletter

Det er ikke uden ærgrelse, at jeg køber lammekoteletter. Jeg synes godt nok, at de er peberede i prisen. Tidligere kendte jeg et par, der selv havde lam, og her fik jeg af og til et par lammekoteletter, en kølle eller andet, når jeg havde hjulpet dem med dette og hint. Men de er her desværre ikke mere. Så nu må jeg betale prisen, hvis jeg vil have lammekoteletter. Og det vil jeg engang imellem.

Ud over at betale hvad det koster, så er det jo ikke engang dansk kød, jeg får, for jeg kender ingen steder i nærheden, hvor jeg kan købe lam, så jeg køber det i supermarkedet. Og som regel kommer lammekoteletterne i deres kølediske fra New Zealand. Bl.a. derfor bør vi heller ikke spise det for tit. Det er sindssygt dyrt på CO2-kontoen.

Lammekoteletter

Lammekoteletter

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Nå, men forleden var vi kun to til spisning, så jeg flottede mig og købt to snoldede, dobbelte lammekoteletter til næsten 90 kroner. Når det så er sagt, så smagte de herligt. For det gør lam bare – hvis du kan lide det.

Ingredienser

 • 1 dusk salvie – eller rosmarin hvis det er det du har brugt til at stege i
 • 1 bdt. persille
 • 4 fed hvidløg
 • 1 spsk. revet citronskal – økologisk naturligvis
 • 150 g blødt smør
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Skyl salvie og persille, og hak det fint.
 • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
 • Rør de hakkede krydderurter, hvidløg og citronskal i smørret, og krydr med salt og peber.
 • Smag til.
 • Sæt smørret på køl, til det skal bruges, eller læg det i fryseren, hvis du er i tidsnød. Det skal nå at blive hårdt igen.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

-->-->

Lammekoteletter i ovnen

Har du prøvet at lave lammekoteletter i ovnen – lidt ligesom svinekoteletter i fad? Det smager også lækkert. Så kommer du alle ingredienser, også tilbehøret – altså ikke urtesmørret, men det du ellers vil servere til lammekoteletterne – i et ovnfast fad og steger det hele på én gang.Det kan f.eks. være porrestykker, hvidløgsskiver, små kartofler i halve, hele cherrytomater og lignende. Først lægger du koteletterne (evt. først brunede på panden, men ikke et must) i et ovnfast fad, kommer de øvrige ingredienser over og omkring, tilsætter krydderier, hælder en kop vand ved, og sætter det i en 200° C varm ovn i ca. 20-30 minutter.

Lammekoteletter på grill

Skinner solen fra en skyfri himmel, og viser termometeret 24° C, så du vil være ude, så kan du naturligvis også grille lammekoteletterne.Bland en krydderolie af olivenolie, frisk, hakket salvie eller rosmarin, hakket hvidløg, saft og skal af citron samt salt og peber. Kom lammekoteletterne i olien, og lad dem trække, til du har varmet grillen op – gerne længere tid, hvis du har tid til det.Grill koteletterne ved direkte varme – vend ofte – i 3-4 minutter på hver side.

Sidst opdateret: 29. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

5 Responses

  1. Hej Lisa

   Dejligt at høre – Det er et tilbagevendende problem at finde mad, som alle børnene kan lide 🙂

   Mvh
   Laust /HurtigMums

   1. Hej Vivian
    Jo, det kan du da sagtens. Giv fedtkanten 3-4 snit, og steg koteletterne i smør gerne tilsat et par fed hvidløg og lidt frisk salvie eller rosmarin. Giv dem 3-4 minutter på hver side.
    De bedste hilsener
    Beate, HurtigMums

 1. Gå du bare ned til en hvilken som helst tyrkisk slagter. Der får du fint lam til en overkommelig pris og næppe fra new zealand

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Se også disse opskrifter