Opskriften på kirsebærkage i airfryer er både enkel og praktisk. Med få ingredienser og en kort bagetid kan du nemt trylle en saftig og svampet kage frem – god til eftermiddagskaffen eller som en lille sød afslutning på dagen.
Kagen er især oplagt, hvis du har kirsebærsauce til overs fra jul, men andre bær kan også sagtens bruges. Airfryeren gør det muligt at bage kagen hurtigt, samtidig med at den bevarer sin fugtige og bløde konsistens.
Det kræver ikke meget forberedelse, og resultatet er en velsmagende kage, der er lige til at servere. En god løsning, når der skal lidt ekstra hygge på bordet uden alt for meget besvær.
Prøv den, og oplev, hvor nemt det er at bage i airfryeren!
Kage i airfryer
Ingredienser
- 200 g smør
- 240 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 1 knsp. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 300 g hvedemel
- 3 dl kirsebærsauce – helst med bær i
Sådan gør du
- Start med at tage smørret ud af køleskabet ½ times tid, før du går i gang, så det bliver blødt og medgørligt.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og skummende.
- Kom æggene i ét ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
- Bland salt og bagepulver i melet, og rør det i æggemassen.
- Hæld dejen i en ovnfast form af passende størrelse, og som er beklædt med bagepapir, penslet med olie eller smurt med smør.
- Hæld kirsebærsaucen ud over dejen, og bland det lidt tilfældigt rundt ved hjælp af en gaffel eller lignende.
- Sæt kagen i airfryeren, og indstil den til 170° og 40 minutter, eller bag den, til den er gennembagt. Mærk efter med et metalspyd, kødnål eller lignende. Når der ikke hænger dej fast på nålen, er kagen gennembagt.
Nutrition
Min opskrift på kirsebærkage i airfryer
Denne kage bager jeg oftest efter jul, når der er kirsebærsauce til overs fra risalamanden. Men næsten alle former for bær – friske som tilberedte – kan bruges i kagen. Bærrene gør, at kagen bliver saftig og svampet.
Du skal være opmærksom på, at afhængig af formens størrelse kan det tage længere eller kortere tid, før kagen er gennembagt. Jo højere kagen bliver, jo længere tid tager det at bage den.
Stop madspild
Skulle du – mod forventning – få noget tilovers af kagen, kan den fryses. Eller du kan bruge den i romkugler eller til studenterbrød.
Kan alle kager bages i airfryer?
I princippet kan alle kager, der kan bages i en varmluftsovn, også bages i en airfryer. For som tidligere nævnt er en airfryer en varmluftsovn. En lille varmluftsovn, hvor den varme luft bliver cirkuleret hurtigt rundt i ovnen.
Derfor kan det også være et problem at tilberede kager i airfryeren, hvis de er drysset med noget, som sidder løst – f.eks. rasp, havregryn eller lignende. Medmindre du lige giver det et spray olie først, eller dækker kagen over til at begynde med. Fordi drysset ellers vil lette og flyve op i varmelegemet, som er placeret i toppen af airfryeren.
Derudover skal du, hvis du bruger en opskrift på en kage, der skal bages i en ”almindelig” varmluftsovn regulere både temperatur og tid. En god tommelfingerregel er at skære ca. 15 grader af temperaturen og 20 % af tiden. Så hvis din kage f.eks. skal have 180° i 40 minutter i varmluftsovnen, så skal den i airfryeren have 165° C i 32 minutter. Men tjek altid undervejs. Så den ikke får for meget.