Salsiccia

Sidst opdateret: 18. september 2023

Salsiccia – er egentlig en italiensk pølse, men farsen i pølsen kan bruges til andre ting – kødboller, frikadeller, kødsovs, lasagnefyld, tomatsovs og den type retter. Du kan selvfølgelig købe en pølse og klemme farsen ud af den, men du kan også lave farsen selv. Du kan se, hvordan det kan gøres i opskriften herunder.

salsiccia

Salsiccia

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 188kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg ved ikke, om du nogensinde har lavet frikadeller eller kødboller af en medisterpølse? Det kender jeg en del unge mennesker, der har. Jeg har dog aldrig selv gjort det. Jeg har altid været så fattig, så jeg selv har måtte lave min fars.
Det var i hvert fald, hvad min datter engang fortalte en veninde. ”Min mor er så fattig, at vi må lave farsen til kødboller selv, for vi har ikke råd til at købe kødboller på dåse.” Og jeg har heller ikke råd til salsicciapølser, så jeg laver farsen selv.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 150 g parmesan
  • 100 g blomkål
  • 4 tsk. fennikelfrø
  • 2 tsk. hel sort peber
  • 2 tsk. chiliflager
  • 500 g hakket grisekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 20 g soltørrede tomater
  • 1 ds. flåede hakkede tomater
  • 150 g sorte oliven uden sten
  • Salt

Sådan gør du

  • Hak parmesanen i minihakkeren, hæld den i en skål, og sæt den til side.
  • Hak blomkålen i minihakkeren, hæld den i en anden skål, og sæt også den til side.
  • Svits fennikelfrø, sort peber og chiliflager på en varm pande uden fedtstof i ½ minuts tid, til det begynder at dufte og poppe.
  • Knus de ristede krydderierne i en morter eller i en kaffe- eller krydderikværn.
  • Bland de knuste krydderier i det hakkede grisekød.
  • Pil og hak løg og hvidløg.
  • Varm olien i en sautérpande – eller en støbejernsgryde – og svits løg og hvidløg i et par minutter.
  • Tilsæt farsen, og svits i yderligere 4-5 minutter under jævnlig omrøring.
  • Tilsæt soltørrede tomater, dåsetomater, oliven og den hakkede blomkål, og bland det godt sammen.
  • Lad det hele simre i 10-15 minutter.
  • Tilsæt 100 g af den hakkede parmesan, og bland det godt ind i salsicciafarsen.
  • De sidste 50 g hakket parmesan bruges til anretning i forbindelse med serveringen.
  • Hvad serveres salsicciakødsovs med?
  • Du kan servere salsiccia med kogt pasta, kartoffelmos eller rå eller tilberedt grøntsagsspaghetti – altså spaghetti af grøntsager skåret i tynde strimler på en spirelli, twister, eller hvad disse maskiner nu hedder.
  • Du kan bruge squash, søde kartofler, agurker, gulerødder, rødbeder, selleri, hokkaidogræskar, kålrabi, broccoli- eller blomkålsstokke og mange andre typer grøntsager og rodfrugter. Grøntsagsspaghetti kan spises rå, koges eller steges i f.eks. kokosolie. Det afhænger helt af typen af grøntsager.

Salsiccia

  • Du kan selvfølgelig vælge at komme farsen i en tarm, men vil du bruge den som kødsovs eller til boller eller frikadeller er det lidt spildt arbejde. Men her får du i hvert fald min opskrift på salsicciapølseindmad.

Nutrition

Kalorier: 188kcal | Kulhydrat: 9g | Protein: 15g | Fedt: 11g | Mættet fedt: 6g | Flerumættet fedtsyre: 0.4g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Kolesterol: 26mg | Natrium: 624mg | Kalium: 356mg | Fiber: 2g | Sukker: 4g | Vitamin C: 16mg | Calcium: 478mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvad serveres salsicciakødsovs med?

Du kan servere salsiccia med kogt pasta, kartoffelmos eller rå eller tilberedt grøntsagsspaghetti – altså spaghetti af grøntsager skåret i tynde strimler på en spirelli, twister, eller hvad disse maskiner nu hedder.

Du kan bruge squash, søde kartofler, agurker, gulerødder, rødbeder, selleri, hokkaidogræskar, kålrabi, broccoli- eller blomkålsstokke og mange andre typer grøntsager og rodfrugter. Grøntsagsspaghetti kan spises rå, koges eller steges i f.eks. kokosolie. Det afhænger helt af typen af grøntsager.

De bedste drikkevarer til dit måltid

  1. Rødvin:
    • En mellemfyldig italiensk rødvin som Chianti, Barbera eller Montepulciano kan fremhæve krydderierne i salsiccia og matche dens fedtindhold.
    • Kraftigere rødvine som Primitivo eller Nero d’Avola kan også være et godt valg, især hvis salsiccian er ekstra krydret.
  2. Hvidvin:
    • Hvis du foretrækker hvidvin, kan en vin med en smule krop og syre, som en italiensk Pinot Grigio eller Verdicchio, fungere godt.
  3. Øl:
    • En lager eller pilsner kan fungere godt med lette salsiccia-retter.
    • En mørkere øl som en amber ale eller en bock kan matche en rigere og krydret salsiccia.
  4. Vand:
    • Hvis du spiser en ekstra krydret version af salsiccia, kan koldt brusende mineralvand med et skvæt citron være en forfriskende ledsager.
  5. Italienske likører:
    • Efter et solidt måltid kan du runde af med en digestif som Grappa eller Amaro for at hjælpe fordøjelsen.

De bedste kombinationer og tilbehør til din italienske pølse

  1. Pasta:
    • Orecchiette: Denne type pasta går godt sammen med salsiccia, især når det kombineres med grøntsager som broccoli rabe eller spinat.
    • Rigatoni: En anden pastaform, som er god med salsiccia, tomatsovs og revet ost.
  2. Grøntsager:
    • Grillede eller stegte grøntsager som peberfrugt, zucchini, aubergine og løg.
    • En sauteret blanding af svampe og fennikel kan også komplimentere salsiccia godt.
  3. Bønner:
    • Cannellinibønner eller borlottibønner kogt med hvidløg, rosmarin og tomat er en lækker kombination.
  4. Polenta:
    • En blød kogt polenta serveret med stegte eller grillede salsiccia er en klassisk italiensk kombination.
  5. Brød:
    • En god, rustik italiensk brød er perfekt til at suge saucerne op og ledsage salsiccia.
  6. Salater:
    • En frisk salat med rucola, cherrytomater og olivenolie kan tilbyde en skarp kontrast til den krydrede pølse.
  7. Pizza:
    • Salsiccia kan også bruges som en topping på pizza sammen med andre ingredienser som svampe, løg, mozzarella og tomatsovs.
  8. Grød:
    • En rustik grød lavet af spelt eller byg kan være en velsmagende base.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Temaartikler fra HurtigMums