Pide

pidePide er en variant af pizza. Pide stammer fra Tyrkiet, og den er nemmere at tage med i hånden end en ”almindelig” pizza, da fyldet er delvist pakket ind.

Den væsentligste forskel, vil jeg dog sige, er dejen. Den er blød og lækker i stedet for hård og sprød. Det er perfekt til mig, der ellers tit lader den tykke kant på pizza ligge tilbage efter endt aftensmad.

pide

Pide – opskrift

Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4 pider
Forfatter: Beate Grandahl
Ligesom med pizza kan du variere fyldet efter smag og behag, men herunder får du en opskrift, der er den tyrkiske tradition nogenlunde tro.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • dl hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 25 g gær
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g kebab
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 1 tsk. stødt paprika

Sådan gør du

  • Varm vandet op, så det er fingervarmt.
  • Hæld melet i en skål, og lav en fordybning i det.
  • Kom sukker i fordybningen, og smuldr gæren ned i sukkeret.
  • Hæld lidt af vandet over, og vent til det begynder at boble. Det tager ½-2 minutter.
  • Kom 3 spsk. olivenolie i, resten af vandet og salt.
  • Ælt det hele sammen til en blød, elastisk dej – kan sagtens gøres i røremaskinen.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
  • Gør imens fyldet klar.
  • Hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
  • Varm de to sidste spsk. olie op i en dyb pande, og svits det hakkede løg i 3-4 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, og svits et par minutter.
  • Tilsæt peberfrugt, og svits i 4-5 minutter.
  • Tilsæt kebab, og svits, til kebabben er gennemvarm.
  • Tilsæt paprika og tomatpuré, og rør godt rundt.
  • Lad det hele stege i yderligere 5 minutter, mens du rører rundt jævnligt.
  • Sæt fyldet til side.
  • Tænd ovnen på 225° C.
  • Del dejen i fire lige store dele.
  • Rul hvert stykke ovalt, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal nok to plader til.
  • Fordel fyldet på midten af de fire stykker.
  • Fold ca. 1 cm af dejen på hver langside hen over fyldet – så fyldet stadig er synligt på midten.
  • Saml enderne, og klem dem godt sammen.
  • Pensl med sammenpisket æg, og bag piderne i ovnen i ca. 15 minutter, til dejen bliver gylden.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter