Pide er en variant af pizza. Pide stammer fra Tyrkiet, og den er nemmere at tage med i hånden end en ”almindelig” pizza, da fyldet er delvist pakket ind.
Den væsentligste forskel, vil jeg dog sige, er dejen. Den er blød og lækker i stedet for hård og sprød. Det er perfekt til mig, der ellers tit lader den tykke kant på pizza ligge tilbage efter endt aftensmad.
Opskrift på pide

Pide – opskrift
Ingredients
- 3 dl vand
- 7½ dl hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 25 g gær
- 5 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 250 g kebab
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 tsk. stødt paprika
Instructions
- Varm vandet op, så det er fingervarmt.
- Hæld melet i en skål, og lav en fordybning i det.
- Kom sukker i fordybningen, og smuldr gæren ned i sukkeret.
- Hæld lidt af vandet over, og vent til det begynder at boble. Det tager ½-2 minutter.
- Kom 3 spsk. olivenolie i, resten af vandet og salt.
- Ælt det hele sammen til en blød, elastisk dej – kan sagtens gøres i røremaskinen.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
- Gør imens fyldet klar.
- Hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
- Varm de to sidste spsk. olie op i en dyb pande, og svits det hakkede løg i 3-4 minutter.
- Tilsæt hvidløg, og svits et par minutter.
- Tilsæt peberfrugt, og svits i 4-5 minutter.
- Tilsæt kebab, og svits, til kebabben er gennemvarm.
- Tilsæt paprika og tomatpuré, og rør godt rundt.
- Lad det hele stege i yderligere 5 minutter, mens du rører rundt jævnligt.
- Sæt fyldet til side.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Del dejen i fire lige store dele.
- Rul hvert stykke ovalt, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal nok to plader til.
- Fordel fyldet på midten af de fire stykker.
- Fold ca. 1 cm af dejen på hver langside hen over fyldet – så fyldet stadig er synligt på midten.
- Saml enderne, og klem dem godt sammen.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag piderne i ovnen i ca. 15 minutter, til dejen bliver gylden.
Find flere lækre opskrifter med pide og andet tyrkisk bagværk
Pide er en skøn, tyrkisk klassiker, der kan varieres på utallige måder – fra den traditionelle med krydret kød til en vegetarisk version med ost og spinat. Hvis du er blevet vild med pide, så udforsk endnu flere lækre opskrifter, hvor du kan prøve nye fyldkombinationer og bage metoder.
Vil du lave endnu mere autentisk tyrkisk bagværk? Så prøv opskrifter som lahmacun (tyrkisk pizza), börek med sprøde lag af dej og fyld, eller simit, de lækre sesamringe, der er perfekte til morgenmaden.
Udforsk vores bagværkskategori for flere spændende opskrifter, eller dyk ned i mellemøstlige retter, hvor du kan finde inspiration til lækre måltider, der passer perfekt til din hjemmelavede pide.