Pide er en variant af pizza. Pide stammer fra Tyrkiet, og den er nemmere at tage med i hånden end en ”almindelig” pizza, da fyldet er delvist pakket ind.
Den væsentligste forskel, vil jeg dog sige, er dejen. Den er blød og lækker i stedet for hård og sprød. Det er perfekt til mig, der ellers tit lader den tykke kant på pizza ligge tilbage efter endt aftensmad.
Pide – opskrift
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 pider
Forfatter: Beate Grandahl
Ligesom med pizza kan du variere fyldet efter smag og behag, men herunder får du en opskrift, der er den tyrkiske tradition nogenlunde tro.
Ingredienser
- 3 dl vand
- 7½ dl hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 25 g gær
- 5 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 250 g kebab
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 tsk. stødt paprika
Sådan gør du
- Varm vandet op, så det er fingervarmt.
- Hæld melet i en skål, og lav en fordybning i det.
- Kom sukker i fordybningen, og smuldr gæren ned i sukkeret.
- Hæld lidt af vandet over, og vent til det begynder at boble. Det tager ½-2 minutter.
- Kom 3 spsk. olivenolie i, resten af vandet og salt.
- Ælt det hele sammen til en blød, elastisk dej – kan sagtens gøres i røremaskinen.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
- Gør imens fyldet klar.
- Hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
- Varm de to sidste spsk. olie op i en dyb pande, og svits det hakkede løg i 3-4 minutter.
- Tilsæt hvidløg, og svits et par minutter.
- Tilsæt peberfrugt, og svits i 4-5 minutter.
- Tilsæt kebab, og svits, til kebabben er gennemvarm.
- Tilsæt paprika og tomatpuré, og rør godt rundt.
- Lad det hele stege i yderligere 5 minutter, mens du rører rundt jævnligt.
- Sæt fyldet til side.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Del dejen i fire lige store dele.
- Rul hvert stykke ovalt, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal nok to plader til.
- Fordel fyldet på midten af de fire stykker.
- Fold ca. 1 cm af dejen på hver langside hen over fyldet – så fyldet stadig er synligt på midten.
- Saml enderne, og klem dem godt sammen.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag piderne i ovnen i ca. 15 minutter, til dejen bliver gylden.