Pide er en variant af pizza. Pide stammer fra Tyrkiet, og den er nemmere at tage med i hånden end en ”almindelig” pizza, da fyldet er delvist pakket ind.

Den væsentligste forskel, vil jeg dog sige, er dejen. Den er blød og lækker i stedet for hård og sprød. Det er perfekt til mig, der ellers tit lader den tykke kant på pizza ligge tilbage efter endt aftensmad.

pide

Pide – opskrift

Ligesom med pizza kan du variere fyldet efter smag og behag, men herunder får du en opskrift, der er den tyrkiske tradition nogenlunde tro.

Ingredienser til 4 pider

  • 3 dl vand
  • 7½ dl hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 25 g gær
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g kebab
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 1 tsk. stødt paprika

Sådan gør du

  1. Varm vandet op, så det er fingervarmt.
  2. Hæld melet i en skål, og lav en fordybning i det.
  3. Kom sukker i fordybningen, og smuldr gæren ned i sukkeret.
  4. Hæld lidt af vandet over, og vent til det begynder at boble. Det tager ½-2 minutter.
  5. Kom 3 spsk. olivenolie i, resten af vandet og salt.
  6. Ælt det hele sammen til en blød, elastisk dej – kan sagtens gøres i røremaskinen.
  7. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
  8. Gør imens fyldet klar.
  9. Hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
  10. Varm de to sidste spsk. olie op i en dyb pande, og svits det hakkede løg i 3-4 minutter.
  11. Tilsæt hvidløg, og svits et par minutter.
  12. Tilsæt peberfrugt, og svits i 4-5 minutter.
  13. Tilsæt kebab, og svits, til kebabben er gennemvarm.
  14. Tilsæt paprika og tomatpuré, og rør godt rundt.
  15. Lad det hele stege i yderligere 5 minutter, mens du rører rundt jævnligt.
  16. Sæt fyldet til side.
  17. Tænd ovnen på 225° C.
  18. Del dejen i fire lige store dele.
  19. Rul hvert stykke ovalt, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal nok to plader til.
  20. Fordel fyldet på midten af de fire stykker.
  21. Fold ca. 1 cm af dejen på hver langside hen over fyldet – så fyldet stadig er synligt på midten.
  22. Saml enderne, og klem dem godt sammen.
  23. Pensl med sammenpisket æg, og bag piderne i ovnen i ca. 15 minutter, til dejen bliver gylden.

 

Forberedelsestid: 1½ time

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pide
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email