Pide

pidePide er en variant af pizza. Pide stammer fra Tyrkiet, og den er nemmere at tage med i hånden end en ”almindelig” pizza, da fyldet er delvist pakket ind.

Den væsentligste forskel, vil jeg dog sige, er dejen. Den er blød og lækker i stedet for hård og sprød. Det er perfekt til mig, der ellers tit lader den tykke kant på pizza ligge tilbage efter endt aftensmad.

pide

Pide – opskrift

5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4 pider
Forfatter: Beate Grandahl
Ligesom med pizza kan du variere fyldet efter smag og behag, men herunder får du en opskrift, der er den tyrkiske tradition nogenlunde tro.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • dl hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 25 g gær
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g kebab
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 1 tsk. stødt paprika

Sådan gør du

  • Varm vandet op, så det er fingervarmt.
  • Hæld melet i en skål, og lav en fordybning i det.
  • Kom sukker i fordybningen, og smuldr gæren ned i sukkeret.
  • Hæld lidt af vandet over, og vent til det begynder at boble. Det tager ½-2 minutter.
  • Kom 3 spsk. olivenolie i, resten af vandet og salt.
  • Ælt det hele sammen til en blød, elastisk dej – kan sagtens gøres i røremaskinen.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
  • Gør imens fyldet klar.
  • Hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
  • Varm de to sidste spsk. olie op i en dyb pande, og svits det hakkede løg i 3-4 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, og svits et par minutter.
  • Tilsæt peberfrugt, og svits i 4-5 minutter.
  • Tilsæt kebab, og svits, til kebabben er gennemvarm.
  • Tilsæt paprika og tomatpuré, og rør godt rundt.
  • Lad det hele stege i yderligere 5 minutter, mens du rører rundt jævnligt.
  • Sæt fyldet til side.
  • Tænd ovnen på 225° C.
  • Del dejen i fire lige store dele.
  • Rul hvert stykke ovalt, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal nok to plader til.
  • Fordel fyldet på midten af de fire stykker.
  • Fold ca. 1 cm af dejen på hver langside hen over fyldet – så fyldet stadig er synligt på midten.
  • Saml enderne, og klem dem godt sammen.
  • Pensl med sammenpisket æg, og bag piderne i ovnen i ca. 15 minutter, til dejen bliver gylden.
Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.