Hvad smager bedre end pastasalat? Det gør pastasalat med bacon. Det er ufatteligt, hvor meget disse små, salte, sprøde og alligevel lidt seje tern gør ved en portion pastasalat. Tilføjer du så også en cremet konsistens fra f.eks. salat- eller fetatern og saftighed fra små, solgule majskerner, så er der ikke et øje tørt – eller rettere en mundvig tør.
Pastasalat er fantastisk tilbehør, fordi du kan komme de ingredienser i, som du kan lide eller har til rest.
Nu er kogt pasta jo ikke nogen smagseksplosion for dine smagsløg, men koger du den i bouillon eller med krydderurter i kogevandet, får du meget mere smag i den.
Blander du pastaen med alle de øvrige ingredienser, inden den er kølet helt af, tager den også mere smag af de andre ting, du blander med. Evt. kan du, som jeg, blande den lune pasta med dressingen som det første. Det giver en lækker smag til din pasta.
Få endnu mere inspiration til din lækre pastasalat med bacon, af vores gode venner fra Gastrofun
Pastasalat m bacon
Ingredienser
- 300 g valgfri pasta – jeg har brugt Gnocchi
- 300 g bacon
- 1 bdt. forårsløg
- 5 radiser
- Salatost i blok eller tern
- 200 g majskerner
- 2 skalotteløg
- 1 skalotteløg
- 1 skive rød peberfrugt
- Lidt bredbladet persille
- 1 lille fed hvidløg
- ½ dl hvidvinseddike
- 1 tsk. citronsaft
- ½ tsk. rørsukker
- ½ dl olivenolie
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men i bouillon i stedet for vand og salt, og lad den dryppe af. Imens pastaen koger, kan du lave dressing som beskrevet længere nede på siden.
- Skær baconen i små tern/strimler – sådan 1 x 2 cm – og kom dem på en tør, kold pande, tænd under panden, og rist baconternene, til de er brune og sprøde.
- Skær rod og det meste af toppen af forårsløgene. Skyl dem, og skær dem i små ringe.
- Skyl radiserne, fjern top og rod, og skær radiserne i tynde skiver.
- Skær salatosten i tern, hvis den ikke allerede er det.
- Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern.
- Pil skalotteløget, og hak det fint.
- Hak også peberfrugten den bredbladede persille fint.
- Bland det hele i en skål, og pres hvidløgsfeddet i den også.
- Hæld hvidvinseddike, citronsaft, og rørsukker i, og rør det sammen, til sukkeret er opløst.
- Tilsæt til sidst olien, og pisk det godt sammen.
- Du kan også bruge en skål med låg og ryste det sammen.
- Bland dressingen med pastaen, mens den stadig er varm eller lun.
- Bland bacon, forårsløg, radiser og majskerner sammen med pastaen.
- Vend til sidst osten i.