Pastasalat med bacon

Hvad smager bedre end pastasalat? Det gør pastasalat med bacon. Det er ufatteligt, hvor meget disse små, salte, sprøde og alligevel lidt seje tern gør ved en portion pastasalat. Tilføjer du så også en cremet konsistens fra f.eks. salat- eller fetatern og saftighed fra små, solgule majskerner, så er der ikke et øje tørt – eller rettere en mundvig tør.

 

Pastasalat er fantastisk tilbehør, fordi du kan komme de ingredienser i, som du kan lide eller har til rest.

Nu er kogt pasta jo ikke nogen smagseksplosion for dine smagsløg, men koger du den i bouillon eller med krydderurter i kogevandet, får du meget mere smag i den.

Blander du pastaen med alle de øvrige ingredienser, inden den er kølet helt af, tager den også mere smag af de andre ting, du blander med. Evt. kan du, som jeg, blande den lune pasta med dressingen som det første. Det giver en lækker smag til din pasta.

Pastasalat m bacon

Ikke to pastasalater er ens – heller ikke to pastasalater med bacon. Den du får opskriften på her egner sig godt til en kartoffelæggekage, indbagt laks eller retter, du normalt vil servere kogt pasta eller salat til.

Antal personer:
4

Tid i alt:
35M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til pastasalat med bacon

  • 300 g valgfri pasta – jeg har brugt Gnocchi
  • 300 g bacon
  • 1 bdt. forårsløg
  • 5 radiser
  • Salatost i blok eller tern
  • 200 g majskerner
  • 2 skalotteløg

Til dressing ca. 1 dl

  1. 1 skalotteløg
  2. 1 skive rød peberfrugt
  3. Lidt bredbladet persille
  4. 1 lille fed hvidløg
  5. ½ dl hvidvinseddike
  6. 1 tsk. citronsaft
  7. ½ tsk. rørsukker
  8. ½ dl olivenolie

Sådan laver du pastasalat med bacon

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men i bouillon i stedet for vand og salt, og lad den dryppe af. Imens pastaen koger, kan du lave dressing som beskrevet længere nede på siden.
  2. Skær baconen i små tern/strimler – sådan 1 x 2 cm – og kom dem på en tør, kold pande, tænd under panden, og rist baconternene, til de er brune og sprøde.
  3. Skær rod og det meste af toppen af forårsløgene. Skyl dem, og skær dem i små ringe.
  4. Skyl radiserne, fjern top og rod, og skær radiserne i tynde skiver.
  5. Skær salatosten i tern, hvis den ikke allerede er det.
  6. Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern.

Sådan laver du italiensk dressing

  1. Pil skalotteløget, og hak det fint.
  2. Hak også peberfrugten den bredbladede persille fint.
  3. Bland det hele i en skål, og pres hvidløgsfeddet i den også.
  4. Hæld hvidvinseddike, citronsaft, og rørsukker i, og rør det sammen, til sukkeret er opløst.
  5. Tilsæt til sidst olien, og pisk det godt sammen.
  6. Du kan også bruge en skål med låg og ryste det sammen.

Inden servering

  1. Bland dressingen med pastaen, mens den stadig er varm eller lun.
  2. Bland bacon, forårsløg, radiser og majskerner sammen med pastaen.
  3. Vend til sidst osten i.

Pastasalat med bacon kan spises lun eller kold. Synes du den mangler lidt grønt, kan du toppe med lidt hakket bredbladet persille.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x