Napoleonshatte

Napoleonshatte er danske konditorkager, som er formede som Napoleons trekantede hat med bred, ombukket skygge. De er lavet af mørdej, der er fyldt med marcipan og overtrukket med chokolade.

Man kender napoleonshatten helt tilbage fra 1856. Men har du smagt en napoleonshat, så forstår du godt, hvorfor den stadig kan købes hos bageren.

Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

napoleonshatte

Napoleonshatte – opskrift

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Dessert, Forret, Snack
Antal: 16 stykker
Kalorier: 324kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Men du kan også bage kagerne selv. Der skal lidt tid og flid til, men det er nu sjovere at servere hjemmebagte i stedet for hjembragte kager for dine gæster.

Ingredienser

  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør med stuetemperatur
  • 1 æg
  • 200 g sukker
  • 1 æggehvide
  • 250 g rå marcipan
  • 150 g nougat
  • 200 g mørk chokolade – af den gode slags
lodtrækning

Sådan gør du

  • Kom mel, flormelis, smør og æg i røremaskinen, og rør det sammen til en ensartet dej, som sættes i køleskabet i ½ times tid.
  • Rør sukker og æggehvide sammen, og lad det trække ½ times tid, og ælt det herefter ind i marcipanen lidt efter lidt, til du har en ensartet masse.
  • Tænd ovnen på 190° C.
  • Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og stik den ud i 16 cirkler på ca. 8 cm – brug et glas eller en udstikker.
  • Læg en lille klat nougat på hver cirkel, og læg en kugle marcipanmasse på størrelse med en lille bordtennisbold oven på.
  • Fold dejen op omkring marcipanbolden, og fæstn den tre steder med et tryk hvert sted. Det er nemmest at gøre det samtidig, så du har modstand. Brug f.eks. venstre hånds pege- og tommelfinger og højrehånds pegefinger.
  • Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne. Lad dem herefter køle helt af.
  • Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den i vandbad over en gryde eller i mikroovnen, og dyp bunden af napoleonshattene i den, og lad chokoladen stivne, inden du serverer kagerne.

Noter

Tip I: Hænger marcipanmassen i, når du arbejder med den, så tag en lille smule vand på hænderne, så slipper den nemmere.
Tip II: For ekstra crunch, kan du drysse med finthakkede nødder, pistaciekerner eller lignende, inden du bager kagerne. Tryk dem lidt ned i marcipanen, så de bliver siddende. Eller du kan dyppe i kakaonips efter du har dyppet i den smeltede chokolade.

Nutrition

Kalorier: 324kcal | Kulhydrat: 50g | Protein: 4g | Fedt: 12g | Mættet fedt: 5g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 5g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 30mg | Natrium: 73mg | Kalium: 79mg | Fiber: 1g | Sukker: 29g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 19mg | Jern: 1mg

Hvor længe kan napoleonshatte holde sig?

Kagerne kan holde sig på køl i ca. fire dage, hvis du opbevarer dem i en dåse med tætsluttende låg.

Napoleonshatte kan fryses – det er bedst, hvis du gør det inden chokoladen kommer på, men det kan lade sig gøre også med chokoladen. I fryseren kan de holde sig i op til tre ugers tid.

Sidst opdateret: 24. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.