Hyldebærsuppe er en af de retter, du kan have god glæde af om efteråret eller vinteren. Den har nemlig et stort indhold af både A- og C-vitaminer, og så er den god at varme sig på. Du laver suppen af hyldebærsaft, som du enten kan lave lige inden, den skal bruges til suppe eller i god tid inden.
Hyldebærsaft kan holde sig i flere år. Og er den kogt med sukker, tager det ikke mange minutter at lave en hurtig omgang varmende hyldebærsuppe.
Men du kan også – hvis det er hyldebærtid (september-oktober) – lave den fra bunden. Koger du saften uden sukker, kan du søde den med æble-sukkervand, det giver den gode, gammeldags smag som hjemme hos bedste. Og æblerne, du har kogt i sukkervandet, spiser du selvfølgelig i suppen.
Hurtig lavet hyldebærsuppe – opskrift
Ingredienser
- 3 spsk. majsstivelse
- 4 dl hyldebærsaft
- ½ l vand
Sådan gør du
- Rør majsstivelsen og 1 dl hyldebærsaft sammen til en jævning.
- Hæld resten af hyldebærsaften samt vandet i en gryde, og bring det lige netop i kog – bare sådan at det begynder at ”prikke” på overfladen.
- Rør jævningen i under omrøring.
- Smag til med hyldebærsaft eller vand.
Du kan naturligvis også lave hyldebærsuppen helt fra bunden, og den opskrift får du nedenfor!
Hyldebærsuppe helt fra bunden
Ingredienser
Det skal du bruge til den rå saft uden sukker
- Hyldebær
- 1 stort æble pr. kg hyldebær
- ½ l vand pr. kg hyldebær uden grove stilke
Til suppen skal du til 4 portioner bruge
- 4 æbler
- 6 dl vand
- 2 tsk. vaniljesukker
- 12 spsk. rørsukker
- ½ l hyldebærsaft
Sådan gør du
- Fjern de groveste stilke fra hyldebærrene, og vej hyldebærrene af.
- Skyl hyldebærrene, og rib dem med en gaffel.
- Skyl æblet, og skær det i grove tern.
- Bring vand, hyldebær og æble i kog, og lad det koge i ca. 15 minutter.
- Hæld blandingen i en saftpose over en stor gryde – eller i et dørslag foret med et stykke rent bomuldsstof – og lad det dryppe godt af. Det må gerne stå natten over, men husk at dække det til.
- Lav imens fyld og sukkervand.
- Skræl æblerne, og skær dem i tynde både.
- Kom dem i en gryde sammen med vandet, og tilsæt vaniljesukker og sukker.
- Kog op, og lad det koge i et par minutter – æblerne skal ikke koges ud.
- Tag æblerne op med en hulske, og tilsæt hyldebærsaft til sukkervandet – smag dig frem.
- Bliver suppen for tynd, kan du – ligesom før – jævne med lidt majsstivelse.
- Smag til med sukker.
Servér med de kogte æbler og kolde melboller.
Denne variant tager selvsagt noget længere tid end den på billedet – ud over afdrypningstid, skal du nok beregne en times tid.
Er du sulten efter flere godter fra HurtigMums, så kan du skrive din mail her! Så modtager du inspiration og mulighed for at deltage i HurtigMums konkurrencer fra tid til anden 🙂