Julekager

Julekager – Ingen jul uden småkager og/eller konfekt. Det hører bare sammen. Her har vi samlet en masse gode opskrifter på julebag og konfekt.

Vaniljekranse

Vaniljekranse er en rigtig julesmåkage. De både smager godt og er fine at se på. Man kan binde et bånd ind igennem småkagerne og lave en sød sløjfe eller hænge dem op, hvis man da ikke skal spise dem allesammen med det samme. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften.

vaniljekranse

Pebernødder

pebernødder

Pebernødder er så skønne at have i kagedåsen, der står fremme på køkkenbordet. Det passer lige til en lille, lækker julemundfuld for både børn og voksne og nisser. Og så kan I spille Mus med dem, hvis du kender den lille juleleg. Ellers kan du finde den på nettet – den hedder Mus med pebernødder – opskriften på pebernødderne? Den finder du ved at klikke på linket eller billedet.

Brunkager

Brunkager er en anden af de småkager, der hører julen til. De er fyldt med skønne, velsmagende krydderier, der også gør, at julekagebagningen giver duft i hele huset, så julehyggen sig sænker. Klik på link eller billede, så får du opskriften på 100-vis af brune kager.

brunkager

Finskbrød

Finskbrød er vanvittigt kedelige, når du køber dem i dagligvarebutikken. Bager du ikke selv, så gør dig selv den tjeneste at købe dem hos bageren. Men allerbedst bliver de naturligvis, hvis du bager dem selv efter den opskrift, som du finder ved at klikke på linket eller på billedet.

finskbrød

Jødekager

Jødekager er også kommet i dagligvarebutikkerne inden for de sidst par år. Men ligesom med pebernødderne, finskbrødene og brunkagerne kan de ikke måle sig med de hjemmebagte. Dem kan du endda lave i mange forskellige former – ikke kun runde. Så klik på linket eller billedet, lav dejen efter opskriften, og stans juletræer, julehjerter, julestjerner og meget mere ud sammen med børnene.

jødekager

Romkugler

Romkugler er bare én af mange julekugler – spiselige julekugler. Du kan pynte dem med, hvad du vil, krymmel i alverdens julefarver, kokosmel, kakaonibs, lakridspulver eller … Opskriften finder du ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

romkugler

Dadelkugler

Dadelkugler er en anden af julens kugler, som er til at putte i munden og maven. De indeholder naturligvis dadler – friske dadler. De kan ligesom romkuglerne rulles i, hvad I kan lide. Men klik på linket i starten af denne tekst eller billedet herunder, så får du hele opskriften.

dadelkugler

Havregrynskugler

Havregrynskugler er endnu kugle, som er meget nært beslægtet med daddel- og romkuglerne. Her er der så selvfølgelig havregryn i, men igen kan de rulles i en masse herlige sager. Klik på linket eller billedet, og find opskriften på et hav af forskellige havregrynskugler – med kaffe, vanilje, marcipan …

Æbleskiver

Æbleskiver er ikke som alt andet julebagværk. Æbleskiver skal nemlig steges i æbleskivepanden. Nej, man kan ikke bare købe dem og komme dem i ovnen … eller jo, det kan man godt, men det bliver ikke det samme, som hvis du laver dem helt fra bunden efter den opskrift, du finder ved at klikke på linket eller billedet.

æbleskiver

Klatkager

Klatkager kan som bekendt laves af en rest risengrød – og lidt andre ingredienser. Derfor skal de selvsagt også med i samlingen af julebagværk – selvom de bliver stegt. Så undgår vil madspild også i julen. Klik på linket herover eller på billedet af klatkagerne, og få opskriften.

klatkager

Klejner

Klejner er en julekage, der hverken bliver bagt eller stegt, for den skal nemlig koges. Når du klikker på linket herover eller billedet herunder, finder du både opskriften på ”almindelige” klejner, mønske klejner og en video, hvor du kan se, hvordan du folder ”almindelige” klejner.

klejner

Mozartkugler

Mozartkugler – Måske ikke en decideret julekage – men altså det er jo både marcipan og chokolade og dermed konfekt, så den kommer da lige med her. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften.

mozartkugler

Fedtebrød

Fedtebrød er en helt klassisk julekage. De smager lækre, og så er de rigtig hurtige at lave. Det tager ikke mere end 25 minutter, hvis du følger vores opskrift på fedtebrød. Dukan se dem nedenfor:

fedtebrød

Krydderkage

Krydderkage – En god julet krydderkage er fyldt med lækre julekrydderier som nelliker, kanel, kardemomme og nå ja så en masse rosiner. Det er præcis det du får i vores opskrift på krydderkage. Du kan se et billede af HurtigMums krydderkage nedenfor:

krydderkage

Julekager – der kommer bare flere…

Denne side med julekager opdateres løbende, når vi får nye opskrifter ind med julekager. Se også andre juleopskrifter her.