Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing opskrift – Der er intet i verden så nemt som at snuppe en flaske hvidløgsdressing på hylden i dagligvarebutikken og tage den med hjem … det skulle da lige være at lave den selv. Så får du den styrke, du ønsker og kun den portion, du har brug for. Til gengæld kan den nok ikke holde så længe, som den der er fyldt med konserveringsmidler og andre e-numre.

Men hvad skal du også med lang holdbarhed, når du kun har lavet den portion, du skal bruge. Skulle der mod forventning blive noget tilovers, smager hvidløgsdressing skønt som dip til friske grøntsagsstave, grissini og lignende snacks.

Opskrift på hvidløgsdressing

hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med cremefraiche – opskrift

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Skulle du være kommet til at lave for lidt hvidløgsdressing til grillaftenen – hvilket sagtens kan ske med en så lækker dressing – laver du hurtigt en portion mere. Sværere er det ikke.

Ingredienser

  • dl cremefraiche eller andet surmælksprodukt – det behøver ikke være det fedeste du kan finde, et magert surmælksprodukt er udmærket
  • mælk – afhængig af hvor fedt tykt surmælksprodukt, du har valgt
  • 4 fed hvidløg – eller mere eller mindre afhængig af styrken af og størrelsen på hvidløgsfeddene, og hvor stærk du ønsker dressingen
  • ½ dl klippet grønt – purløg karse, dild eller lignende
  • ½ tsk. flydende honning
  • Lidt friskpresset citronsaft
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Rør evt. mælk i cremefraichen, så du får en konsistens, du synes er passende for din hvidløgsdressing.
  • Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i cremefraichen.
  • Tilsæt klippet grønt, og bland det hele sammen.
  • Smag til med honning, citronsaft, salt og peber.

Noter

Tip: Hvidløgsdressingen kan serveres med det samme, men den har bedst af at stå og trække ½ times tid i køleskabet, så hvidløgssmagen kan komme hele vejen ud i dressingen.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvidløgsdressing kan bruges til alle de salater, du normalt serverer cremefraichedressinger til. Den kan som tidligere nævnt også bruges til dip. Men derudover kan du også komme den på din blomkålspizza eller servere den til fajitas eller beyti kebab.

Hvad er hvidløg godt for?

Hvidløg er som bekendt sundt! Hvidløg er gennem tiden blevet brugt som naturlægemiddel, smagsgiver og til at fordrive vampyrer og onde ånder.

Hvidløg indeholder bl.a. antioxidanter, folat og det vandopløselige vitamin B6. Hvidløg skulle efter sigende have både forebyggende og helbredende egenskaber mod forskellige sygdomme og lidelser. Samtidig med skulle det også virke styrkende på nogle af dine indre organer og dit immunforsvar. Det er et stort ansvar at lægge på skuldrene på et forholdsvist lille løg.

Men ikke desto mindre skulle det være godt for dit hjerte, blodtryk og kolesteroltal. Det skulle være gavnligt i kampen mod forskellige gigt- og kræftformer, og det skulle angiveligt også kunne mindske risikoen for for tidlig fødsel.

Der er ingen risici eller ulemper ved at spise hvidløg … det skulle da lige være den dårlige ånde. Der findes et hav af råd til, hvordan du kan komme af med den dårlige ånde, det sidste jeg har hørt, er at drikke mælk. Det er ildelugtende svovlforbindelser, der giver den dårlige ånde. Blandingen af fedt og vand i mælk skulle kunne opløse disse svovlforbindelser.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 0

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce