Syltede pærer

Syltede pærer er en skøn dessert, men de kan også bruges i kager og som tilbehør for eksempel i små tern i en salat. Det er nemt at sylte pærer og tager egentlig ikke særlig lang tid – det er rigtig HurtigMums – det eneste er, at de skal køles af, før de spises. Det til side så er syltede pærer rigtig lækker spise!

Syltede pærer kan holde sig meget længe. Så længe de opbevares mørkt, og så længe du ikke har haft åbnet glasset. Så snart glasset har været åbnet, skal de spises med det samme eller i hvert fald i løbet af et par dage. Efter åbning skal de opbevares i køleskabet.

Opskrift på syltede pærer

syltede pærer

Nem opskrift på syltede pærer

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Hvis du har mange pærer, der skal skrælles så læg dem i vand tilsat citronsaft efterhånden, som du skræller dem, så bliver de ikke brune.

Ingredienser

  • 500 g pærer – det svarer til 4 mellemstore pærer
  • 2 dl vand
  • 200 g sukker
  • ¼ dl lagereddike
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk. flydende atamon plus lidt til at skylle glasset i – kan undværes hvis pærerne skal spises samme dag eller dagen efter

Sådan gør du

  • Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehus og stilk – det gøres nemmest med en teske.
  • Skyl pærerne.
  • Kog vand, sukker, eddike og vaniljestang sammen til en lage, og kom pærerne i.
  • Hold lagen lige på kogepunktet – det skal ikke bulderkoge – og kog til pærerne er møre. Ca. 5-15 minutter afhængig af pærens blødhed.
  • Skold imens henkogningsglasset, og skyl med flydende atamon.
  • Tag pærerne op med en hulske, og læg dem ned i glasset.
  • Lad lagen koge videre i 5 minutters tid, til den er kogt lidt ind.
  • Tilsæt atamon, hæld lagen over pærerne, og luk for glasset.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Beates tips til syltede pærer

Tip: Vil du ikke bruge atamon, kan du henkoge pærerne. Det gør du ved at sætte det lukkede glas i den forvarmede ovn ved 140° C i en ½ time.

Syltede pærer er en nem dessert. Pisk fløde let, så det bliver til blødt skum, og drys med lidt kakaonibs, ligesom på billedet. Eller lav en lækker råcreme i stedet for flødeskum eller spise dem sammen med is.

Syltede pærer kan også skæres i mindre stykker og bruges oven på din morgenyoghurt eller chiagrød. Du kan også i mindre stykker bage dem ind i en kage eller i muffins. Eller servere dem som et frisk indslag til ost eller oven på chokoladekagen.

Brug ikke nedfaldsfrugt

Husk, at pærer, der er blevet stødt, skal kasseres. Det er ikke nok at skære det stødte væk, da der trænger patulin fra stødpletten og ud i hele pæren, uden at det kan ses. Patulin er et kræftfremkaldende giftstof, så det vil du ikke have i dine syltede pærer.

Sådan opbevarer du pærer

Pærer skal helst opbevares køligt for at holde sig længst muligt. De skal også helst holdes adskilt fra andre frugter, fordi frugt og grønt med indhold af ethylen kan fremskynde pærens modning og forrådnelse.

Sidst opdateret: 24. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

  1. Jeg har gjort som du skriver, men de øverste pærer i glasset bliver alligevel sorte. Hvad gør jeg fejl?

    1. Hej Hardy
      Jeg har aldrig oplevet, at pærerne er blevet sorte. Jeg har oplevet, at pærerne bliver brune, hvis de ligger længe, efter de er blevet skrællet. Det kan undgås ved at lægge de skrællede pære i vand tilsat lidt citronsaft, indtil de skal koges.

    1. Hej Karina
      Syltede pærer kan holde sig meget længe. Så længe de opbevares mørkt, og så længe du ikke har haft åbnet glasset. Så snart glasset har været åbnet, skal de spises med det samme eller i hvert fald i løbet af et par dage. Efter åbning skal de opbevares i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter