Syltede pærer er en skøn dessert, men de kan også bruges i kager og som tilbehør for eksempel i små tern i en salat. Det er nemt at sylte pærer og tager egentlig ikke særlig lang tid – det er rigtig HurtigMums – det eneste er, at de skal køles af, før de spises. Det til side så er syltede pærer rigtig lækker spise!

Syltede pærer kan holde sig meget længe. Så længe de opbevares mørkt, og så længe du ikke har haft åbnet glasset. Så snart glasset har været åbnet, skal de spises med det samme eller i hvert fald i løbet af et par dage. Efter åbning skal de opbevares i køleskabet.

Nem opskrift på syltede pærer

Hvis du har mange pærer, der skal skrælles så læg dem i vand tilsat citronsaft efterhånden, som du skræller dem, så bliver de ikke brune.

Antal personer:
4

Tid i alt:
35M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til syltede pærer

 • 500 g pærer – det svarer til 4 mellemstore pærer
 • 2 dl vand
 • 200 g sukker
 • ¼ dl lagereddike
 • ½ vaniljestang
 • 1 tsk. flydende atamon plus lidt til at skylle glasset i – kan undværes, hvis pærerne skal spises samme dag eller dagen efter

Sådan laver du syltede pærer

 1. Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehus og stilk – det gøres nemmest med en teske.
 2. Skyl pærerne.
 3. Kog vand, sukker, eddike og vaniljestang sammen til en lage, og kom pærerne i.
 4. Hold lagen lige på kogepunktet – det skal ikke bulderkoge – og kog til pærerne er møre. Ca. 5-15 minutter afhængig af pærens blødhed.
 5. Skold imens henkogningsglasset, og skyl med flydende atamon.
 6. Tag pærerne op med en hulske, og læg dem ned i glasset.
 7. Lad lagen koge videre i 5 minutters tid, til den er kogt lidt ind.
 8. Tilsæt atamon, hæld lagen over pærerne, og luk for glasset.

Beates tips til syltede pærer

Tip: Vil du ikke bruge atamon, kan du henkoge pærerne. Det gør du ved at sætte det lukkede glas i den forvarmede ovn ved 140° C i en ½ time.

Syltede pærer er en nem dessert. Pisk fløde let, så det bliver til blødt skum, og drys med lidt kakaonibs, ligesom på billedet. Eller lav en lækker råcreme i stedet for flødeskum eller spise dem sammen med is.

Syltede pærer kan også skæres i mindre stykker og bruges oven på din morgenyoghurt eller chiagrød. Du kan også i mindre stykker bage dem ind i en kage eller i muffins. Eller servere dem som et frisk indslag til ost eller oven på chokoladekagen.

Brug ikke nedfaldsfrugt

Husk, at pærer, der er blevet stødt, skal kasseres. Det er ikke nok at skære det stødte væk, da der trænger patulin fra stødpletten og ud i hele pæren, uden at det kan ses. Patulin er et kræftfremkaldende giftstof, så det vil du ikke have i dine syltede pærer.

Sådan opbevarer du pærer

Pærer skal helst opbevares køligt for at holde sig længst muligt. De skal også helst holdes adskilt fra andre frugter, fordi frugt og grønt med indhold af ethylen kan fremskynde pærens modning og forrådnelse.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Syltede pærer
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

x