Her får du HurtigMums.dk opskrift på blomkålscurry. Den er traditionen tro udviklet af Beate Grandahl.
Opskrift på blomkålscurry
Blomkålscurry
Ingredienser
- ½ tsk. chilipulver
- 3 tsk. spidskommenfrø
- 3 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt gurkemeje
- 3 kardemommekapsler
- ½ kanelstang
- 6 sorte peberkorn
- 1 spsk. hvedemel
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 400 g blomkål
- 500 g kyllingekød – f.eks. inderfilet eller bryst
- 400 g flåede hakkede tomater
- 50 g udstenede dadler
- 1 spsk. grøntsagsfond
- Lidt grønt til pynt
- Salt
Sådan gør du
- Rist chilipulver, spidskommenfrø, korianderfrø, stødt ingefær, stødt gurkemeje, kardemommekapsler, kanelstang, peberkorn og mel på en tør, varm pande i 8-10 minutter.
- Pil hvidløg og løg, og kom det i blenderen sammen med de ristede krydderier og olie.
- Hæld det hele tilbage på panden igen, og svits i 3-4 minutter.
- Del imens blomkålen i buketten, og skær kyllingekødet i mindre stykker, hvis det er nødvendigt.
- Kom tomater, dadler, blomkål og fond på panden, og svits videre i 3-4 minutter.
- Tilsæt kyllingekødet, og steg det hele i 10-15 minutter, eller til kyllingekødet er gennemstegt.
- Smag til med salt, og servér med et drys grønt.
Nutrition
Min blomkålscurry-opskrift
Jeg laver også nogle gange denne opskrift som vegetarisk – ja, faktisk vegansk. Den er der selvfølgelig ikke kyllingekød i, så pkt. 6 udgår. I stedet for tilsætter jeg 1½ dl skyllede, røde linser i pkt. 5, og steger i 20 minutter, eller til linserne er møre.
Der er faktisk mange måder at lave blomkålscurry på. Du kan også lave blomkålscurry med kikærter i stedet for med linser. Eller du kan lave blomkålscurry med kartofler.
Du kan servere blomkålscurry med kogte ris eller et stykke brød til, men det er ikke nødvendigt. Jeg serverer den blot, som den er.
Nem og hurtig blomkålscurry
Har du ikke tid til at riste krydderier og blende, kan du købe en færdig curry sauce på glas, som du koger blomkålen og de øvrige ingredienser i. Her behøver du så ikke at tilsætte flåede tomater – i så fald skal du i hvert fald nok tilsætte væsentligt mindre, da der ellers vil blive alt for meget ”sovs”.
Jeg har haft gode erfaringer med en nem og hurtig blomkålscurry ved at bruge Blue Dragon Chinese Curry Cooking Sauce. Den smager vanvittigt godt. Desværre forhandles den ikke i alle dagligvarebutikker, men den kan også købes online. Og ellers kan du måske finde en anden type curry sauce, dér hvor du handler.
Stop madspild
Du skal endelig ikke smide rester ud, hvis der er noget til overs af din ret. De kan sagtens spises dagen efter.
Du kan f.eks. rulle resterne ind i en tortillapandekage og lave en wrap med nogle friske grøntsager og lidt dip til. Drys evt. med revet ost, inden du varmer wrappen.
Eller du kan blende resterne med lidt bouillon eller kokosmælk, varme det og servere det som en lækker currysuppe.
Er der ikke ret meget tilbage, kan du bruge det som fyld i en omelet.