En wrap er en hvedetortilla, som er pakket rundt om noget fyld – kød eller grøntsager eller en blanding. Wraps er blevet ekstremt populært som mad, du lige kan tage med på farten, og de kan da også købes i de fleste fastfoodrestauranter og take aways. Men det er også nemt at lave selv, og det er et godt alternativ til rugbrødsmadderne i madpakken.
Du kan pakke hvedetortilla om stort set hvad som helst spiseligt – rå eller tilberedte grøntsager, tilberedt fjerkræ, fisk, skaldyr og kød, æg, ost … kun din fantasi sætter grænser. Men det er bedst, hvis der også er noget dressing til at holde sammen på det hele og til at tilføre lidt fugt og saftighed til wrappen.
Wraps – opskrifter
Da udvalget er så stort, får du herunder to opskrifter på wraps. En med kylling og en med laks. Du kan vælge selv at lave dine tortillaer, eller du kan købe dem færdiglavede, hvilket naturligvis er det nemmeste og hurtigste. Og hurtigmums er et hit her hos os.
Opskrift på wraps med laks
Wraps med laks
Ingredienser
- ½ bdt Frisk persille
- ½ bdt Frisk dild
- 1 lille Håndfuld frisk mynte
- 2 spsk Kapers
- 3 spsk Græsk yoghurt – eller lignende surmælksprodukt
- 1 tsk Salt
- 150 g Røget laks i skiver – laksetopping kan også bruges
- 4 stk Tortillaer
Sådan gør du
- Skyl og hak persille, dild og mynte fint.
- Hak kapersene fint.
- Bland persille, dild, mynte og kapers med græsk yoghurt til en dressing, og smag til med salt.
- Lun evt. tortillaerne i mikroovnen, i ovnen eller på en tør pande.
- Fordel laks og dressing på tortillaerne, og rul dem sammen, eller fold dem, så fyldet ikke falder ud i bunden eller toppen, ved at folde siderne lidt ind mod midten,inden tortillaen rulles færdig.
- Skær dem evt. i halve eller endnu mindre stykker, inden de serveres. Er det til en buffet, kan du f.eks. skære dem i 2-3 cm tykke skiver.
Nutrition
Opskrift på wraps med kylling
Wraps med kylling
Ingredienser
- 2 stk Kyllingebrystfileter
- Olie til stegning
- 1 fed Hvidløg
- ½ bdt Frisk basilikum
- 2 spsk Mayonnaise – gerne hjemmelavet mayonnaise
- 2 spsk Limesaft
- 1 stk Romainesalat – eller 1-2 hjertesalat afhængig af størrelse
- 2 stk Avocadoer
- 4 stk Tortillaer
- Salt og peber
Sådan gør du
- Steg kyllingebrystfileterne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.
- Krydr med salt og peber.
- Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint, eller pres det.
- Skyl og hak basilikum fint.
- Bland mayonnaise, limesaft, hvidløg og basilikum sammen til en dressing.
- Skyl salaten, riv eller skær den i grove stykker.
- Del avocadoerne, fjern stenen, tag frugtkødet ud af skallen, og skær det i skiver.
- Lun evt. tortillaerne i mikroovnen, ovnen eller på en tør pande.
- Skær kyllingebrystkødet i skiver.
- Fordel skiver af kyllingekød, salatblade, avocadoskiver og dressing på tortillaerne, og rul dem sammen eller fold dem, så siderne foldes ind mod midten, og fyldet ikke ryger ud af bunden eller toppen.
- Skær evt. wrapsene i halve eller mindre stykker, og servér med det samme – eller gem dem til madpakken.