Laks i ovn

Laks i ovn – Tre gode ting er der i den opskrift, du får her. Faktisk er der lidt flere, og vælger du at lave din pesto selv, er der endnu flere. Men i bund og grund er der laks, pesto og gedeost.

Men der er også tomater og løg, som jo er umami, den femte grundsmag. Jeg bruger basilikumpesto, og jeg laver den faktisk nogle gange selv, men problemet med hjemmelavet pesto er, at det ikke holder så længe, og jeg får altid lavet mere end jeg skal bruge. Hvis du selv vil lave din pesto, kan du jo prøve at lave en persillepesto.

laks i ovn

Laks i ovn – opskrift

Hvis man kan lide laks, er laks jo en taknemmelig fisk. Du kan selvfølgelig tilberede den for længe eller for kort, men derudover er det næsten umuligt at ødelægge en laks. Den kan dampes, røges, grilles, stege, ja, kort sagt alle tilberedningsmetoder er anvendelige. Her får du en opskrift på laks i ovnen.

 Ingredienser til laks i ovn til fire personer

 • 600 g lakseside
 • 70 g grøn pesto
 • 200 g blød gedeost – kan du ikke få fat i blød gedeost, så brug en naturel smøreost
 • 2 fed hvidløg
 • 1 citron
 • 2 spsk. finthakket timian
 • 4 tomater
 • Lidt blandet salat
 • Lidt syltede rødløg – har du ingen syltede rødløg, kan du skære et rødløg i ringe og hælde lidt balsamicoeddike over og lade det trække lidt
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen 200° C.
 2. Læg laksesiden på skindsiden på et stykke stanniol eller i en aluform.
 3. Smør pesto på oversiden af laksestykket i et jævnt lag.
 4. Læg stanniol over, og sæt den i ovnen i 18-20 minutter, til laksen er mør, men stadig saftig.
 5. Bland imens ost, presset hvidløg, citronsaft og timian.
 6. Skær tomaterne over på midten, og fjern kernerne, og fyld med osten i stedet.
 7. Steg tomaterne med i ovnen de sidste 5 minutter af laksens tilberedningstid, eller indtil osten begynder at blive flydende.
 8. Skyl, og pluk salaten i mindre stykker.
 9. Anret på tallerkner: Salat med syltede rødløg, et par stykker laks oven på, evt. et par skiver citron og så de halve tomater.

Du kan endvidere servere brød til retten eller bagte kartofler.

Laks på grill

Denne opskrift kan sagtens konverteres til at blive tilberedt på grillen. I stedet for at komme laksen i ovnen, griller du den ved indirekte varme under låg i samme antal minutter som i ovnen. Det samme kan du gøre med tomaterne – på grillen i ca. 5 minutter.

Skal der være fest – og det skal der – så server retten med en kølig og fyldig Riesling. Husk, den skal ikke være iskold. Det er ikke en god oplevelse at drikke iskold vin til brandvarm mad.

 

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE