Laks i ovn – Tre gode ting er der i den opskrift, du får her. Faktisk er der lidt flere, og vælger du at lave din pesto selv, er der endnu flere. Men i bund og grund er der laks, pesto og gedeost.
Men der er også tomater og løg, som jo er umami, den femte grundsmag. Jeg bruger basilikumpesto, og jeg laver den faktisk nogle gange selv, men problemet med hjemmelavet pesto er, at det ikke holder så længe, og jeg får altid lavet mere end jeg skal bruge. Hvis du selv vil lave din pesto, kan du jo prøve at lave en persillepesto.
Opskrift på laks i ovn
Laks i ovn – opskrift
Ingredienser
- 600 g lakseside
- 70 g grøn pesto
- 200 g blød gedeost kan du ikke få fat i blød gedeost, så brug en naturel smøreost
- 2 fed hvidløg
- 1 citron
- 2 spsk. finthakket timian
- 4 tomater
- Lidt blandet salat
- Lidt syltede rødløg har du ingen syltede rødløg, kan du skære et rødløg i ringe og hælde lidt balsamicoeddike over og lade det trække lidt
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen 200° C.
- Læg laksesiden på skindsiden på et stykke stanniol eller i en aluform.
- Smør pesto på oversiden af laksestykket i et jævnt lag.
- Læg stanniol over, og sæt den i ovnen i 18-20 minutter, til laksen er mør, men stadig saftig.
- Bland imens ost, presset hvidløg, citronsaft og timian.
- Skær tomaterne over på midten, og fjern kernerne, og fyld med osten i stedet.
- Steg tomaterne med i ovnen de sidste 5 minutter af laksens tilberedningstid, eller indtil osten begynder at blive flydende.
- Skyl, og pluk salaten i mindre stykker.
- Anret på tallerkner: Salat med syltede rødløg, et par stykker laks oven på, evt. et par skiver citron og så de halve tomater.
Noter
Nutrition
Se eventuelt for hjemmelavede syltede rødløg vores opskrift på syltede rødløg her.
Laks på grill
Denne opskrift kan sagtens konverteres til at blive tilberedt på grillen. I stedet for at komme laksen i ovnen, griller du den ved indirekte varme under låg i samme antal minutter som i ovnen. Det samme kan du gøre med tomaterne – på grillen i ca. 5 minutter.
Skal der være fest – og det skal der – så server retten med en kølig og fyldig Riesling. Husk, den skal ikke være iskold. Det er ikke en god oplevelse at drikke iskold vin til brandvarm mad.
Få evt. tænderne til at løbe i vand, og bliv inspireret til aftensmaden