Kartoffelpizza

Kartoffelpizza er en pizza, hvis fyld stort set kun består af kartofler. Men også kun stort set, for selvfølgelig er der også ost på. Du kan selv lave bunden, eller du kan købe en færdiglavet. Det sidste er det hurtigste, det første er det lækreste.

Og nej, det er ikke indlysende, at en kartoffelpizza er en pizza med kartofler på, for en blomkålspizza er jo ikke en pizza med blomkål på. En blomkålspizza er en pizza, hvor bunden er lavet af blomkål.

kartoffelpizza

Hjemmelavet kartoffelpizza med rosmarin opskrift

Samlet tid: 4 timer
Antal: 2 pizzaer
Forfatter: Beate Grandahl
Kartoffelpizza lyder altså umiddelbart enkelt – det er det også. Derfor kan du også sagtens bruge kræfter på at lave bunden selv. Så opskriften her er på en kartoffelpizza lavet fra bunden.

Ingredienser

  • dl vand
  • 12½ g gær
  • tsk. salt
  • 400 g tipo 00 hvedemel – det er på eget ansvar at bruge almindeligt hvedemel
  • 3 store bagekartofler
  • Lidt olivenolie
  • spsk. tørret rosmarin
  • 250 g frisk mozzarella – gerne bøffel
  • Flagesalt


Sådan gør du

  • Lun vandet, så det er fingervarmt.
  • Opløs gæren i det lune vand.
  • Rør salt ud i melet, og hæld det i vandet lidt ad gangen, mens du ælter det til en glat og sej dej. Den ægte pizzabager gør det i hånden, jeg gør det på røremaskinen.
  • Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. tre timer.
  • Slå dejen ned, og del den i to lige store kugler.
  • Dæk de to dejkugler til, og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. ½ time.
  • Tænd for ovnen på maks. varme. Lad bageplader – eller pizzasten, hvis du har det – være i ovnen under opvarmningen.
  • Skræl kartoflerne – eller skrub dem – og skær dem i tynde, tynde skiver – f.eks. på et mandolinjern. Læg dem i en skål med vand efterhånden, så de ikke bliver brune.
  • Drys mel på bordet, og rul hver dejkugle ud til en pizzabund på ca. 4 mm i tykkelsen.
  • Læg pizzabunden forsigtigt op omkring kagerullen, og lemp dem over på den varme bageplade, som du lige kommer bagepapir på eller på pizzastenen.
  • Læg kartoffelskiver taglagt på, så de dækker hele pizzaen bortset fra en tynd, ydre kant.
  • Pensl med lidt olie, og drys med rosmarin.
  • Sæt pizzaerne i ovnen, og bag dem i ca. 10-15 minutter.
  • Skær imens mozzarellaen i skiver, stykker, strimler.
  • Tag pizzaerne ud af ovnen, og fordel mozzarellaen på dem, og sæt dem tilbage i ovnen i et par minutter, til mozzarellaen smelter.
  • Drys med flagesalt.
  • Servér evt. med chilidressing, tabasco eller en hvidløgs-/chiliolie.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Kartoffelpizza mætter ikke voldsomt meget, så i 2 pizzaer er der til 2-3 personer.

Tip: Når du skal bruge 12½ – eller 25 – g gær (¼ – eller ½ – pakke), så skær gæren over diagonalt fra hjørne til hjørne, så er det nemmere at gøre nøjagtigt.

Hvad er tipo 00 mel?

Tipo 00 mel er finmalet hvede, der optager vand bedre end almindeligt hvedemel. Det gør din dej mere elastisk og giver dit bagværk en sprød skorpe og en sej krumme. Og det er lige sådan, en pizzabund skal være.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce