Har du styr på dit pizzaudstyr?

Læs med her og bliv klogere på en verden fyldt med pizzaudstyr – der gør din pizzabagning både nemmere og sjovere!

Der findes meget forskelligt udstyr, der egner sig til pizzabagning. At bage pizzaer er nemlig en verden for sig selv, og for at opnå de bedste resultater kan det varmt anbefales, at du skaffer det korrekte udstyr. Det giver både en bedre smagsoplevelse, et flottere resultat og en væsentlig nemmere rengøring bagefter. Læs med her og få tips og tricks til at opnå de perfekte resultater!

Hvordan lader du din dej hæve?

De fleste lader deres dej hæve i en almindelig skål med et viskestykke over. Dog findes der en langt smartere og mere effektiv metode, når din pizzadej skal hæve. Du kan med fordel anvende udstyr, der er speciallavet med henblik på pizzadej. En såkaldt dejkasse – eller hævekasse som det også kaldes – har både plads til mere dej – faktisk op imod 6 pizzaer. Derudover er dejen ganske nem at flytte efter hævning.
Desuden er dejkasserne bygget således, at de nemt kan stables og dermed fylder de minimalt i køkkenet. Derfor kan de med fordel tage plads bagerst i skabet, når ikke de er i brug. En ganske nem, smart og praktisk løsning der sikrer gode resultater. På den måde undgår du også at svine flere skåle til, hvis du skal bage flere pizzaer. Vejen frem er de rummelige dejkasser!

Bruger du en spatel?

De fleste har nok set deres lokale pizzeria anvende en spatel, når de arbejder med dejen. Dette professionelle look kan du nemt og enkelt kopiere derhjemme. Eksempelvis er en spatel ganske anvendelig, når du skal have din pizzadej op af dejkassen. En spatel, der er beregnet til netop pizzabagning, gør dit arbejde med dejen langt nemmere. Du kan finde spatler i forskellige materialer; såsom metal eller plastik. En spatel er en god investering, når du ønsker gode resultater med din pizzadej. Hvorfor gøre arbejdet mere besværligt?

Hvordan skærer du din pizza?

Vi kender vel alle til tricket med køkkensaksen. Et resultat der altid giver fedtede fingre, skæve stykker og som – uanset hvordan vi vender og drejer det – er en smule ucharmerende. Hvis du ønsker at tage dit pizzaudstyr til next level, bør du investere i en professionel dejskærer. Således kan du nemt og elegant skære din pizza og servere flotte, lige stykker. Uden fedtede fingre vel at mærke!
Ligesom med spatlen findes pizzaskæreren også både i metal og plastik. Du kan derfor frit vælge det, der matcher dine ønsker og behov.

OBS! Værd at bide mærke i er, at der findes to typer af pizzaskære. Der findes både den klassiske med det runde hjul med de takkede tænder. Derudover findes der også det, der kaldes en gammel pizzaskærer, som i højere grad ligner en stor kniv. Uanset hvad du foretrækker, kan du erhverve dig alverdens pizzaudstyr online.
Her findes du udstyr, der giver dig og dine pizzaer karakter af professionalisme!
Foretrækker du fortsat at bruge saksen – den er jo et både et nemt og hurtigt alternativ – findes der heldigvis en professionel pizzasaks, som du med fordel kan anvende. Lad køkkensaksen blive i skuffen og find dit professionelle udstyr frem!

Tips og tricks til rengøring af ovn; sådan gør du rengøringsarbejdet langt nemmere!

Vi har alle nydt fornøjelsen af lækre, lune pizza – frisk fra ovn! Dog glemmer man ofte det store stykke arbejde, der efterfølgende er forbundet med pizzabagningen. Ofte trænger ovnen til en gevaldig overhaling, idet den kan være indsmurt i alverdens pizzasauce, topping eller dej. Derfor er det prisværdigt at vide, hvilke remedier der er værd at ty til, når ovnen ligner et mareridt.
Der findes forskellige ovnbørster, der med deres ru overflade sikrer, at du kan skrubbe og skure selv de mest hårdføre steder. Dette sikrer dig en pæn og ren ovn, som er klar til brug næste gang.

Pst! Når nu vi alligevel taler om ovne, kan du med fordel også pifte dit pizzaudstyr en ekstra tand op. Det gør du ved at anskaffe dig en vaskeægte pizzaspade. En pizzaspade er den, du tager pizzaen ind og ud af ovnen med – som du kender det fra dit lokale pizzeria. Bedre bliver det næppe!
Så find din indre pizzabager frem og kom godt i gang med det rette udstyr!

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums