Har du nogensinde lavet svinekam stegt som vildt, så står du dér tilbage med en udmærket flæskesvær. Dog rå, men det er da ærgerligt at lade den gå til spilde. Måske har du ikke lige tid, mulighed og overskud til at gøre noget ved den, når du står og skal tilberede svinekammen, men frys den ned, og lav så sprøde flæskesvær af den, en dag I er lækkersultne.
Hvis du har tid, så gør dig selv den tjeneste at skære sværen ud i strimler, inden du lægger den i fryseren. Du kan nemlig sagtens koge dem frosne, men de er sværere at skære ud efter kogning.
Hvordan laver man flæskesvær?
Det er ikke spor svært at lave sprøde flæskesvær af sværen fra svinekammen. Det kræver der er lidt fedt på, men det behøver ikke være voldsomt meget. Det tager godt og vel en times tid at få dem færdige, men der er ikke meget arbejde ved det. Tiden bliver brugt på kogning og i ovnen.
-->
Hjemmelavede sprøde flæskesvær
Ingredienser
- 400 g svær
- 1 tsk. hele peberkorn
- 4 laurbærblade
- 1½ tsk. groft salt
- ½-1 tsk. fint salt
Sådan gør du
- Skær sværen i strimler på ca. 1½-2 cm bredde, eller skær over i rillerne, hvis sværen er ridset. Er den meget tyndt ridset, så lad der være to svær i hver flæskesvær. Er sværen frossen, venter du med dette punkt, til efter du har kogt sværen.
- Læg sværene i så meget vand, at det dækker.
- Tilsæt peberkorn, laurbærblade og groft salt.
- Bring det i kog, og lad det simre i 25 minutter.
- Hæld vandet fra, og dup sværene tørre i et rent viskestykke eller lignende.
- Gnid de tørre svær godt ind i fint salt, og bred dem ud i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Sæt bradepanden i en kold ovn, sæt en bageplade eller bradepande lige over med bunden i vejret, så der bliver et ”rum” til sværene.
- Tænd ovnen på 225° C over- og undervarme, og steg/bag dem i ca. 40 minutter, til de er sprøde.
- Er der meget fedt, der smelter af, bør det hældes af undervejs.
-->-->-->-->
Så er der sprøde svær til chips-skålen eller til ribbens- eller flæskestegssandwichen.
2 Responses
De blev rigtig godt det er ikke sidste gang jeg laver det
Et lille ekstra tip, man kan også ligge et stykke bagepapir ovenpå flæskesværene imens de bliver stegt, og med bageplade over er man da helgarderet 😊