Tostadas med kikærter og avocado

Tostadas er en spansk majstortilla, der er stegt i olie og belagt med lækkerier af enhver art, du måtte ønske – men selvfølgelig med spanske (i særdeleshed mexicanske) fødevarer.

Spanske/mexicanske fødevarer er måske ikke dem, du finder flest af på hylderne eller i køledisken i dit lokale supermarked, men lidt er der da at komme efter.

Vores opskrift på tostadas med kikærter og avocado

tostadas

Tostadas – opskrift

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Ret: Forret, Hovedret, Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 731kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Men ellers har du da heldigvis valgfrihed og kan vælge nøjagtig det, du vil. Oftest serveres tostadas med refried (kogte og stegte, mosede) bønner, men har dine gæster – som mine – det lidt stramt med bønner, så prøv med kikærter.

Ingredienser

  • 2 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 dl hønsebouillon
  • 12 majstortillaer – findes ofte i butikkens glutenfri afdeling
  • Lidt mere olivenolie
  • ½ icebergsalat
  • 2 tomater
  • 2 avocadoer
  • dl hakket syltede jalapenos
  • 250 g revet cheddar og parmesan valgfrit hvor meget af hver
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
  • Skær løget i små tern, og hak hvidløgsfeddene fint.
  • Varm en spiseskefuld olie i en kasserolle, og svits løget, til det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og cayennepeber, og svits yderligere et minut.
  • Tilsæt kikærter og kyllingebouillon, og varm det godt igennem.
  • Mos, eller blend kikærterne, tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis du synes, puréen bliver for tør. Stil de refried kikærter til side.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Pensl majstortillaerne med olie på begge sider, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir – de må ikke overlappe hinanden – drys med lidt salt, og sæt dem i ovnen, når den er varm, og bag dem 4 minutter på hver side.
  • Skær imens salaten i strimler, skær tomater og avocadoer i grove tern, hak jalapenoerne, og riv osten, hvis ikke du har købt den revet.
  • Tag tortillaerne ud af ovnen, og anret med refried kikærter, salat, tomater, avocadoer, jalapenos og drys til sidst med to slags revet ost.

Nutrition

Kalorier: 731kcal | Kulhydrat: 62g | Protein: 26g | Fedt: 44g | Mættet fedt: 17g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 16g | Kolesterol: 64mg | Natrium: 1275mg | Kalium: 948mg | Fiber: 12g | Sukker: 9g | Vitamin C: 23mg | Calcium: 614mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter