Tostadas med kikærter og avocado

Tostadas er en spansk majstortilla, der er stegt i olie og belagt med lækkerier af enhver art, du måtte ønske – men selvfølgelig med spanske (i særdeleshed mexicanske) fødevarer.

Spanske/mexicanske fødevarer er måske ikke dem, du finder flest af på hylderne eller i køledisken i dit lokale supermarked, men lidt er der da at komme efter.

Vores opskrift på tostadas med kikærter og avocado

tostadas

Tostadas – opskrift

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Ret: Forret, Hovedret, Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 731kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Men ellers har du da heldigvis valgfrihed og kan vælge nøjagtig det, du vil. Oftest serveres tostadas med refried (kogte og stegte, mosede) bønner, men har dine gæster – som mine – det lidt stramt med bønner, så prøv med kikærter.

Ingredienser

  • 2 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 dl hønsebouillon
  • 12 majstortillaer – findes ofte i butikkens glutenfri afdeling
  • Lidt mere olivenolie
  • ½ icebergsalat
  • 2 tomater
  • 2 avocadoer
  • dl hakket syltede jalapenos
  • 250 g revet cheddar og parmesan valgfrit hvor meget af hver
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
  • Skær løget i små tern, og hak hvidløgsfeddene fint.
  • Varm en spiseskefuld olie i en kasserolle, og svits løget, til det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og cayennepeber, og svits yderligere et minut.
  • Tilsæt kikærter og kyllingebouillon, og varm det godt igennem.
  • Mos, eller blend kikærterne, tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis du synes, puréen bliver for tør. Stil de refried kikærter til side.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Pensl majstortillaerne med olie på begge sider, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir – de må ikke overlappe hinanden – drys med lidt salt, og sæt dem i ovnen, når den er varm, og bag dem 4 minutter på hver side.
  • Skær imens salaten i strimler, skær tomater og avocadoer i grove tern, hak jalapenoerne, og riv osten, hvis ikke du har købt den revet.
  • Tag tortillaerne ud af ovnen, og anret med refried kikærter, salat, tomater, avocadoer, jalapenos og drys til sidst med to slags revet ost.

Nutrition

Kalorier: 731kcal | Kulhydrat: 62g | Protein: 26g | Fedt: 44g | Mættet fedt: 17g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 16g | Kolesterol: 64mg | Natrium: 1275mg | Kalium: 948mg | Fiber: 12g | Sukker: 9g | Vitamin C: 23mg | Calcium: 614mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 18. december 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter