Tunfrikadeller

Opskrift på tunfrikadeller – Fødevarestyrelsen anbefaler i et af de Officielle kostråd at vi skal spise mere fisk. Faktisk hele 350 g fisk om ugen – hvilket er forhøjet fra de tidligere 8 kostråd, hvor mængden var 200-300 g om ugen. Det kan være svært at nå, især hvis man ikke bryder sig ret meget om fisk, men fisk fra dåse tæller også med i regnskabet.

De lækre frikadeller du får opskrift på herunder, er lavet af tun på dåse. Tunfrikadellerne er velsmagende og nemmere at få i ungerne end mange andre retter med fisk.

Opskrift på tunfrikadeller a la Beate

tunfrikadeller

Tunfrikadeller opskrift

5 fra 3 stemmer
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Der bliver ca. 24 tunfrikadeller af 2 dåser tun til 4 personer, så det er ½ dåse pr. snude, hvis alle spiser 6 frikadeller hver.

Ingredienser

  • 2 dåser tun
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg – eller efter smag
  • 1 lille rød chilipeber
  • 2 æg
  • dl skyr græsk yoghurt, kvark eller lignende
  • 1 dl rasp
  • Smør eller margarine og olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen.
  • Pil løg og hvidløg, og hak løget fint.
  • Hak chilien fint.
  • Bland løgene, chilien og presset hvidløg med den afdryppede tun.
  • Bland de øvrige ingredienser i, og krydr med salt og peber.
  • Rør godt, til du har en lind fars.
  • Lad farsen hvile ½ times tid.
  • Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem på panden i en blanding af lige meget olie og smør eller margarine.

Tip: Vil du have mere smag i dine tunfrikadeller, kan du krydre med friske, hakkede krydderurter – f.eks. persille, oregano eller lidt mynte.

Tilbehør til tunfrikadeller

Hvad skal du så servere til de lækre tundunser? Som sådan er der jo frit valg på alle hylder. Jeg kan godt lide dem med kogte kartofler eller ris og en hollandaisesauce, der er smagt til med citron. Hertil kan du servere hvad som helst til af grøntsager – kogte ærter, bønner, blomkål, gulerødder – eller du kan servere salat til, f.eks. en tomatsalat.

Af drikkevarer kan du servere hyldeblomstdrik til børnene og en kølig Chablis til de voksne.

Hvad med resterne?

Tunfrikadeller kan godt fryses, men de kan også godt blive lidt vandede af det, og de er så hurtige at lave, at det ikke er nødvendigt at lave dem i overflod. Skulle der alligevel være nogle tilbage efter aftensmaden, så brug dem i madpakkerne i morgen. De kan selvfølgelig også varmes, hvis der er så mange, at der er til aftensmaden. Du kan jo eventuelt lave en anden slags sovs til for at variere.

Nå ja og hvis du ledte efter opskriften på helt almindelige frikadeller, så kan du finde opskriften på frikadeller her.

Uegnet for børn under 3 år

Dog skal du huske på, at har du børn under 3 år, så er tun ikke så godt. Tun – og andre rovfisk – kan have et højt indhold af kviksølv, som kan være skadeligt for hjernen. Og selvom dåsetun sædvanligvis indeholder meget lidt kviksølv, anbefales det ikke til børn under 3 år. Børn mellem 3 og 14 år samt gravide og ammende bør højst spise 1 almindelig dåse tun om ugen.

Sidst opdateret: 21. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter