Oksecuvette på grill

Oksecuvette er ikke helt så populært som okseculotte. Muligvis fordi okseculotten er mere reelt kød, uden nogen urenheder, mens cuvetten kan have diverse sener og fedt, som skal fjernes inden tilberedning. Culotten er også nemmere at få mør, til gengæld er den væsentligt dyrere. Og har du fået tilberedt din oksecuvette perfekt, smager den efter min mening lige så godt som culotten.

Oksecuvette på grill

Nu til dags gør vi også mere ud af forberedelserne, inden vi smider kødet på grillristen, end vi gjorde før i tiden – især hele stykker kød og stege. Og denne oksecuvette skal da også marineres nogle timer, før den kommer over de varme gløder. Grillmesteren valgte at stege den ved indirekte varme, men du kan også grille en oksecuvette ved direkte varme – mere om det senere.

Oksecuvette på grill

Oksecuvette på grill

Forb. tid: 3 timer 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Ret: Grill, Hovedret, Oksekød
Antal: 8 personer
Kalorier: 544kcal
Forfatter: Beate Grandahl
I ”gamle” dage, når der skulle grilles, var det hakkebøffer, pølser, spareribs, kyllingebrystfileter og lignende mindre stykker kød, der blev smidt på grillristen. Fuld knald på kullene og så derudaf. I dag er der kommet lidt mere feinschmecker over det, og vi griller både grøntsager, fisk og stege. Her får du opskriften på en oksecuvette stegt på grill.

Ingredienser

  • 2 kg Oksecuvette

Ingredienser til rub

  • 3 spsk Chilipulver
  • 1 spsk Groft salt
  • 2 tsk Sort peber
  • tsk Brun farin – også kaldet puddersukker
  • tsk Hvidløgssalt
  • tsk Løgpulver
  • 1 tsk Stødt spidskommen
  • 1 tsk Tørret oregano
  • ½ tsk Cayennepeber

Ingredienser til moppesauce

  • dl Eddike – helt almindelig lagereddike
  • dl Øl – resten er til grillmesteren
  • 1 spsk Hvidløgssalt
  • 1 spsk Brun farin
  • 1 tsk Tørrede chiliflager
  • 1 tsk Stødt eller nykværnet sort peber


Sådan gør du

  • Start med at fjerne sener og evt. overflødigt fedt.
  • Fedtlaget på en oksecuvette kan være voldsomt, så skær evt. også dette til, og rids så resten af krølfedtet.
  • Bland alle ingredienserne til rub’en, og gnid oksecuvetten godt ind i det.
  • Pak stegen i film, eller læg den i en plastikpose beregnet til fødevarer, og lad den trække i køleskabet i ca. 3 timers tid.
  • Bland alle ingredienserne til moppesaucen sammen.
  • Tænd op i grillen – trezone – og læg stegen på stegholderen, og sæt den på indirekte varme.
  • Mop stegen med moppesauce – har du ikke en marinademoppe kan du bruge en bred, blød pensel af silikone.
  • Lad oksecuvetten grille i ca. 2 timers tid. Mop stegen nogle gange i løbet af stegetiden.
  • Stegen er færdig, når den har en kernetemperatur på 60-62° C – hvis den skal være gennemstegt. Skal den være rød, skal den have en kernetemperatur på ca. 53° C, og skal den være rosa, 57° C.

Noter

Servér med f.eks. kartofler pakket i stanniol og lagt ned mellem briketterne, grillede majs og bearnaisesovs.

Nutrition

Kalorier: 544kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 51g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 16g | Kolesterol: 153mg | Natrium: 310mg | Kalium: 686mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Calcium: 21mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Oksecuvette på grill på direkte varme

Som nævnt kan du grille oksecuvetten ved direkte varme. Du skal blot vende den med en 4-5 minutters mellemrum, så den ikke branker. Det lyder måske voldsomt, men til gengæld er den færdig allerede efter en halv times tid – godt og vel – afhængig af hvor gennemstegt stegen skal være.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce