Jordbærgrød er nemt at lave. Ja, det er vel alt, når man kan. Men jordbærgrød er virkelig nemt at lave. Af friske bær eller af frosne bær, af danske bær eller af udenlandske bær. Det gør ingen forskel. Det er nemt!

Der kan være forskel på jordbærs sødme. De sødeste er naturligvis de bedste at lave grød på, fordi du så kan spare på sukkeret. Men grøden må altid smages til, inden den stilles til afkøling. Eller også kan du ”undersøde” og så sætte sukkerskålen på bordet, når grøden skal spises.

Jordbærgrød – opskrift

Der er kun én ting, der er bedre end jordbær med fløde, og det er hjemmelavet jordbærgrød med fløde – eller mælk. Og det får du opskriften på her.

Jordbærgrød

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g modne jordbær
  • 1½ dl vand
  • 60 g sukker
  • 3 spsk. majsstivelse rørt ud i 2 spsk. koldt vand

Sådan laver du jordbærgrød

  1. Sky log nip jordbærrene.
  2. Skær evt. de største over i halve.
  3. Kom vand og bær i en gryde, og kog dem møre – det tager blot et par minutter, efter det er begyndt at koge.
  4. Tilsæt sukker.
  5. Jævn grøden med majsstivelse rørt ud i koldt vand, mens du rører rundt i grøden – grøden bliver en anelse tykkere i kold tilstand end i varm.
  6. Kog et par minutter mere, og smag til.
  7. Hæld grøden i en skål, og sæt den til afkøling.

Grøden serveres kold eller lun med fløde eller mælk hældt på.

Tip: Hvis du kan lide vanilje, kan du tilsætte 1 tsk. vaniljesukker eller vaniljekorn fra ½ vaniljestang sammen med sukkeret.

Jordbærgrød – frosne bær

Har du jordbær i fryseren fra sommerens høst – eller har du håndplukket en pose i supermarkedets frysedisk – kan de ikke kun bruges i smoothies. For frosne bær kan også blive til en velsmagende grød. Du kan bruge opskriften herover, dog med den ændring, at der kun skal en enkelt dl vand til i stedet for halvanden.

I øvrigt afhænger vandmængden af hvor meget ”stivnet saft”, du vil have i din grød. Vil du have en frugtfyldt grød, kommer du mindre vand i, vil du ”strække” grøden, kan du komme mere vand i.

Der er 2 dl vand i den på billedet.

Husk, at hvis du ændrer på vandmængden, skal du også ændre på mængden af jævning.

Jordbærgrød kan holde sig i køleskabet i mindst 3-4 dage. Har du noget til overs smager den også skønt i en jordbærtrifli, som du laver på nøjagtig samme måde som f.eks. rabarbertrifli. Eller du kan lave en jordbærkage, på samme måde som du laver gammeldags æblekage, men altså bare med jordbærgrød i stedet for æblemos/-grød.

Vil du lave sidstnævnte, vil jeg klart anbefale dig at komme vanilje i grøden. Og i stedet for geleklatterne til pynt ville jeg bruge revet chokolade eller hakkede nødder/mandler – eller måske en blanding af begge dele.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Jordbærgrød
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email