Pasta med laks

Pasta, laks, asparges og en god, cremet flødesovs så bliver det ikke meget mere smovs – og det er lige netop den fusion, der er sket med stor succes i pasta med laks. Og så er det hurtigmums.

Pasta med laks kan laves lynhurtigt, men du kan selvfølgelig også lave din pasta selv, f.eks. efter ravioli-opskriften, hvor du så blot skærer pastaen i lange bånd og koger den i 3-4 minutter. Så er det knap så hurtigmums – i hvert fald mindre hurtig, men mere mums.

Få endnu mere lækker inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

Pasta med laks

Pasta med røget laks

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Ret: aftensmad, Forret, hurtigmums
Antal: 4 personer
Kalorier: 678kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Røg er altid god smag. Røger du ikke selv, må du købe, og røget laks er da heller ikke svært at finde. Det er friske, grønne asparges heller ikke, så der er ingen undskyldninger for ikke at lave den lækre ret.

Ingredienser

  • 400 g grøn båndpasta – f.eks. fettuccine spinat-pasta
  • 500 g friske grønne asparges
  • 3 dl fløde – helst den ægte vare
  • ½ citron – økologisk for du skal også bruge skallen
  • 300 g røget laks i skiver
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  • Knæk den nederste træede del af aspargeserne, skyl resten, og skær dem mindre stykker.
  • Hæld fløden i en gryde, og tilsæt revet citronskal og aspargesstykker, kog op, og lad det koge et par minutter. Aspargeserne skal ikke blive bløde.
  • Smag til med salt og peber og evt. mere citronskal.
  • Vend pastaen i saucen.
  • Skær laksen i mindre stykker, og anret det heller lækkert og indbydende.
  • Servér med citronbåde og evt. en lille skive ristet flute eller lignende.

Nutrition

Kalorier: 678kcal | Kulhydrat: 63g | Protein: 31g | Fedt: 34g | Mættet fedt: 18g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 9g | Kolesterol: 199mg | Natrium: 82mg | Kalium: 889mg | Fiber: 3g | Sukker: 5g | Vitamin C: 15mg | Calcium: 107mg | Jern: 7mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Stop madspild!

Du skal nok ikke forvente, at der bliver noget tilbage af pasta med laks, men hvis det nu skulle ske, så brug resterne i en butterdejstærte dagen efter. Er der ikke helt nok fyld, så kan du tilføre mere fløde, samt hvad grøntsagsskuffen måtte indeholde.

Enten kan du lave tærten i en ovnfast fad, eller du kan komme den i små portionsforme, så er du sikker på der er nok til alle, når du laver én til hver. Tærten kan serveres med en god salat til. Brug nogle af de grøntsager, du også har i tærten, så du ikke blander for mange forskellige ingredienser sammen.

Drys tærten med parmesanost, og bag den i en 160 graders varm ovn i ca. 20 minutter alt afhængig af fadets størrelse.

Hvordan koger man pasta?

Den perfekt kogte pasta, er en pasta, der er kogt lige under det perfekte, så den kan koge færdig i saucen. Der skal ikke hældes koldt vand over den kogte pasta, og der skal ikke olie i hverken kogevand eller ud over den færdigkogte pasta. Det gør ingen gavn, tværtimod kommer den til at klistre. Til gengæld skal der rigeligt med salt i kogevandet, som der også skal være rigeligt af.

Beregn 1 liter vand og 10 g groft salt pr. 100 g pasta. Vandet skal koge godt og grundigt, før pastaen kommes i, så vandet ikke går af kog, når pastaen hældes i. Der skal ikke være låg på gryden. Rør rundt et par gange i løbet af kogetiden.

Velbekomme!

Mangler du inspiration til aftensmaden i morgen? Så kig under aftensmad, hvor der er masser af gode ideer.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce