Indbagt pizza

Indbagt pizza er én af den slags retter, som jeg ofte bruger til restemad eller serverer for kræsne ganer. De fleste kan nemlig godt lide pizza i én eller anden afskygning. Så hvis de selv får lov at bestemme fyldet, hvad er der så ikke at kunne lide. Det vigtigste er at finde en nem og hurtig opskrift på bunden. Og det er faktisk det du får herunder.

Når en pizza er indbagt, betyder det egentlig bare, at den er lukket. Det kan den være på to måder. Enten ved at lægge fyld mellem to pizzabunde, der trykkes sammen i kanten eller ved at folde pizzabunden sammen om fyldet og trykke kanten sammen, så pizzaen derved får facon som en halvmåne.

Førstnævnte kaldes ofte for en ufo-pizza, angiveligt fordi den facon kan minde om folks forestilling om, hvordan en ufo ser ud. Sidstnævnte kaldes også for en calzone efter det italienske ord calzoni, som betyder bukser. Dette navn skulle pizzaen have fået pga. af formen …?

En anden populær indbagt pizza er den halvt indbagte eller den åbne, som den også kaldes. Det er sådan en type pizza, den tyrkiske pide er.

Opskrift på indbagt pizza

Indbagt pizza

Indbagt pizza – opskrift

4.67 fra 3 stemmer
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 bunde (så kan du selv bestemme om det skal blive til to calzoner eller en ufo)
Forfatter: Beate Grandahl
Som nævnt kan du fylde en indbagt pizza med stort set alt. Lige fra pulled pork over kødsovs til blommemarmelade. Herunder får du opskriften på en god pizzabund, som er hurtig og nem at lave samt inspiration til fyld.

Ingredienser

  • ¾ dl mælk
  • ¾ dl vand
  • 10 g gær
  • 250 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie

Sådan gør du

  • Hæld mælk og vand i en lille gryde, og varm det, til det hverken føles koldt eller varmt, når du stikker spidsen af din rene lillefinger ned i det.
  • Smuldr gæren i en skål, og hæld den lune væske over, og rør rundt, til gæren er opløst.
  • Tilsæt mel, salt og olie, og ælt dejen sammen, til du har en dej, der er fugtig, men slipper hånden.
  • Sæt dejen tildækket et lunt sted, og lad den hæve i ca. 20 minutter. Imens kan du jo gøre fyldet klar.
  • Sæt en bageplade i ovnen, og tænd den på 250° C.
  • Del dejen i to lige store stykker, og rul dem ud hver for sig.
  • Læg fyld på halvdelen af hver pizza bund et par cm fra kanten, hvis det skal være calzoner, og fold den anden halvdel ind over fyldet, og tryk godt sammen. Læg fyld på den ene bund et par cm fra kanten, hvis det skal være en ufo-pizza, og læg den anden bund oven på, og tryk godt sammen i kanten.
  • Læg pizzaerne/pizzaen på den varme bageplade, og stil den tilbage i ovnen i ca. 7-8 minutter, til pizzaen er gyldenbrun.

Forslag til fyld i lukket pizza

Sidst vi lavede disse pizzaer, var fyldet, der kunne vælges imellem

  • Skinkestrimler
  • Tomater
  • Ristede champignoner i skiver
  • Ristet bacon i skiver skåret i mindre stykker
  • Cocktailpølser
  • Kebabstykker
  • Pepperoni

Derforuden var der salsa medium styrke til at smøre på bunden og revet ost.

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Sidst opdateret: 23. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter