Rabarbertrifli

Trifli hedder på engelsk trifle, hvilket betyder bagatel, så denne rabarbertrifli skulle altså være en rabarberbagatel. Det synes jeg nu ikke. Den smager som en drøm. Men hvis vi taler om sværhedsgraden –ja, så er det da ikke raketvidenskab.

Rabarbertrifli er en dessert. Den er lidt henad gammeldags æblekage med lag af knuste makroner, frugtkompot, vaniljecreme og evt. pyntet med flødeskum.

Få evt. lidt ekstra inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

rabarbertrifli

Rabarbertrifli – opskrift

Du kan lave vaniljecremen selv, eller du kan købe den på karton eller som pulver – jeg ved godt, hvad jeg vælger. Den hurtigste er kartonen, den dårligste er pulveret, og den bedste er … den hjemmelavede, selvfølgelig. Det kommer næppe bag på nogen. Jeg kommer ikke flødeskum på toppen, jeg kommer flødeskum i cremen i stedet. Så bliver cremen let og luftig, og desserten bliver ikke lige så ”tung”. Evt. kan du servere flødeskum til, så kan hver især jo selv vælge.
Ingen anmeldelser
Ret: Dessert, kaffe, Kage, Tilbehør
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 482kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 400 g rabarberstilke
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vand
  • 2 tsk. kartoffelmel
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • dl mælk – helst sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g makroner

Sådan gør du

  • Smut mandlerne, og hak halvdelen af dem.
  • Skyl rabarberstilkene, skær det nederste af, og skær stilkene i skiver.
  • Kom 1 dl sukker og vand i en gryde, der også kan rumme rabarberne, og bring det i kog.
  • Tilsæt rabarberne, og kog dem ved svag varme, under låg i et par minutter, til de er møre.
  • Rør imens en jævning af kartoffelmel og 2 tsk. koldt vand.
  • Tag gryden af varmen, og jævn rabarberne.
  • Bland de hakkede mandler i kompotten, og lad den køle af.
  • Rør imens æggeblommer, 3 spsk. sukker og majsstivelse sammen i en gryde.
  • Tilsæt mælken, og kog op ved medium varme, under omrøring.
  • Lad cremen koge i et minuts tid under stadig omrøring.
  • Lad cremen køle af. Rør i den af og til.
  • Pisk fløden til skum, og vend den i den kolde creme.
  • Knus makronerne, og skær resten af de smuttede mandler i skiver.
  • Kom creme, makroner (gem lidt til pynt) og kompot lagvis i et glas – det skal kunne rumme ca. 2½ dl.
  • Stil rabarbertriflien på køl i mindst en time, før den serveres – men den kan sagtes tåle at stå der i længere tid, så du kan lave den i god tid.
  • Pynt med mandelskiver og knuste makroner lige inden servering.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 482kcal | Kulhydrat: 36g | Protein: 10g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 14g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 14g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 161mg | Natrium: 43mg | Kalium: 337mg | Fiber: 3g | Sukker: 31g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 189mg | Jern: 1mg

Rabarber og oxalsyre

I nye rabarber er der oxalsyre. Det er en organisk syre, der findes i andre planter også – f.eks. spinat. Syren kan virke ætsende på tandemaljen og influere på kroppens syre-basebalance. Men den kan uskadeliggøres med opløselige calciumsalte, som findes i mælkeprodukter.

Så rabarbergrød med mælk på eller rabarbertrifli med fløde behøver du ikke frygte.

Du kan også tilsætte non-oxal, som kan købes i supermarkedet.

Rabarberbladene derimod er ikke sunde for dig, så dem skal du ikke bruge i madlavningen.

Er du også fan af rabarber? Se hvilke andre opskrifter du kan finde med rabarber lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce