Poussin

Poussin smager rigtig lækkert og saftigt. Poussiner er ikke særligt store, og du skal regne med 1 poussin pr. person, for der er ikke ret meget kød på, når først poussinen er tilberedt. Ikke alene er der benene/skroget, der er også et tilberedningssvind på ca. 30 %. Er I småtspisende, kan I dog nok godt nøjes med en enkelt poussin til to personer, hvis det er en af de større.

Poussin i ovn

Netop fordi poussiner er i portionsstørrelse, parteres de ikke inden tilberedning – jeg har i hvert fald aldrig fået dem serveret på nogen anden måde end i hele eller halve. Du kan tilberede poussiner i gryde, på grill eller – som i opskriften her – i ovnen sammen med tilbehøret. Det gør det da nemt.

Poussin

Poussin

Som tilbehør kan du servere alt fra de traditionelle kogte kartofler og dampede grøntsager til en lækker salat – f.eks. en forfriskende mangosalat – og så gerne en sovs eller sauce. I opskriften her er de serveret med bagte rodfrugter og brun sovs.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Ret Frokost, Grill, Gryderetter, Hovedret
Køkken Fransk
Antal 4 personer
Kalorier 332 kcal

Ingredienser
  

  • 4 stk Poussiner
  • 30 g Smør
  • 1 kg Blandede rodfrugter (i retten på billedet er der brugt kartofler, rødbeder, gulerødder, sødkartofler og løg)
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 tsk Tørret rosmarin
  • 4 dl Hønsebouillon
  • 2 spsk Hvedemel
  • ½ dl Piskefløde
  • 1-2 tsk Ribsgelé
  • Evt. lidt Kulør
  • Lidt Frisk Rosmarin
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180° C, varmluft.
  • Fjern rester af fjer og blod på poussinerne, skær gumpen af, og skyl fuglene indvendig.
  • Dup dem tørre med køkkenrullepapir eller et rent viskestykke.
  • Krydr med salt og peber både ud- og indvendigt.
  • Smelt smørret, og pensl fuglene med det udvendigt.
  • Skræl og pil rodfrugterne, og skær dem i grove stykker.
  • Band dem med olie, tørret rosmarin samt salt og peber – det nemmeste er at gøre det ved at komme hele molevitten i en plastikpose beregnet til fødevarer og ryste det godt og grundigt igennem.
  • Kom rodfrugterne i et ovnfast fad, og placer poussinerne oven på rodfrugterne.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til rodfrugter og fugle er møre. Tjek fuglene ved at stikke en kødnål i låret eller brystet – eller begge steder – er saften, der kommer ud klar, er fuglen gennemstegt. Saften må ikke være rød.
  • Si stegeskyen fra, og hæld den i en gryde.
  • Hæld hønsebouillon ved, og bring det i kog.
  • Lav en meljævning af hvedemel og piskefløde, og jævn sovsen med det.
  • Lad sovsen småkoge i 5-10 minutter, til melsmagen er væk.
  • Smag til med ribsgelé, salt og peber.
  • Giv evt. sovsen en lidt mørkere farve med et par dråber kulør.
  • Anret poussinen oven på rodfrugterne, drys med frisk rosmarin, og servér med den brune sovs.

Hvad er en poussin?

En poussin er en ung kylling, der bliver slagtet før den 4 er uger gammel. Poussiner kan veje fra 250-500 g ved slagtning. Kødet minder om kyllingekød, men er mere mørt og saftigt.

Det siger sig selv, at hvis du køber poussiner, der kun vejer 250 g, så er der kun kød nok til én person. For der vil ikke være meget mere tilbage end 90 g kød, når fuglen er tilberedt og pillet af skroget. Køber du derimod poussiner på 500 g, vil der jo være ca. det dobbelte, og spiser I ikke så meget, eller spiser i mindre kød og flere grøntsager, vil der være nok til to personer i én fugl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x