Thaisuppe med rejer

thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer opskrift

Samlet tid: 25 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Thai
Antal: 4 personer
Kalorier: 620kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvis du vil gøre den lidt mere fedtfattig, så kan du bruge en light variant af kokosmælken. Hvis du er på LCHF diæt eller lignende, så bør du ikke udskifte kokosmælken!

Ingredienser

  • 400 gram rejer
  • 2 spsk olie
  • 1 løg hakket fint
  • 2 fed hvidløg hakket fint
  • 1 rød peberfrugt skåret i tern
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 2 dåser kokosmælk
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • Saft fra 1 lime
  • Lidt soya og fiskesovs
  • Til servering: Frisk persille eller koriander, hvis du kan lide det


Sådan gør du

  • Hvis du bruger friske rejer, så start med at rense dem og stege dem i lidt smør på en varm pande i 2-3 minutter, indtil de er lyserøde. Stil til side.
  • Steg løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde ved medium varme i et par minutter. Tilsæt herefter den røde karrypasta og steg videre ca. 1 minut, indtil smagene er frigivet.
  • Tilsæt gradvist kokosmælk og grøntsagsbouillon, mens du rører rundt med et piskeris. Rør rundt, indtil kokosmælk og bouillon er indarbejdet i hinanden.
  • Skru ned for varmen og lad simre i 10 minutter.
  • Tilsæt til sidst saften fra en lime til suppen og smag til med soya og fiskesovs. Tilsæt til sidst rejerne og lad dem varme igennem et par minutter.
  • Server med hakket persille på toppen.

Nutrition

Kalorier: 620kcal | Kulhydrat: 40g | Protein: 9g | Fedt: 44g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.3g | Transfedtsyre: 0.003g | Natrium: 29752mg | Kalium: 105mg | Fiber: 5g | Sukker: 15g | Vitamin C: 40mg | Calcium: 10mg | Jern: 0.2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift til thaisuppe med rejer

Der er ikke noget, der signalerer kulde og indendørs hygge som en god suppe, der har stået på komfuret hele dagen og simret. Meeeen… Nogle dage skal det bare gå lidt stærkere end andre. Jeg ved ikke, om jeg er den eneste, der kender det problem, at maden skal helst skal være sund og velsmagende, men den skal også helst stå på bordet max 30 minutter efter, at jeg åbnede køleskabet første gang.

Der findes mange perfekte løsninger på dét problem, og én af dem er en thai suppe med rejer som denne her, der nærmest kan smides sammen i søvne, men som alligevel er fuld af smag og mmmm-faktor. Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller som hovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til.

Hvis du vil have mere tyngde i retten kan du tilføje lidt ris til retten. God appetit!

Se eventuelt også min opskrift på pad thai her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce