Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer – en nem og hurtig genvej til det thailandske køkken. Denne thai inspirerede suppe med rød karrypasta, kokosmælk og rejer kan laves på kun 20 minutter og den kræver ikke andet end gode ingredienser og lidt kærlighed.Thaisuppe

Der er ikke noget, der signalerer kulde og indendørs hygge som en god suppe, der har stået på komfuret hele dagen og simret. Meeeen… Nogle dage skal det bare gå lidt stærkere end andre. Jeg ved ikke, om jeg er den eneste, der kender det problem, at maden skal helst skal være sund og velsmagende, men den skal også helst stå på bordet max 30 minutter efter, at jeg åbnede køleskabet første gang.

Der findes mange perfekte løsninger på dét problem, og én af dem er en suppe som denne her, der nærmest kan smides sammen i søvne, men som alligevel er fuld af smag og mmmm-faktor. Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller som hovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til.

Thaisuppe med rejer – opskrift til 4 personer

Hvis du vil gøre den lidt mere fedtfattig, så kan du bruge en light variant af kokosmælken. Hvis du er på LCHF diæt eller lignende, så bør du ikke udskifte kokosmælken!

Ingredienser til thaisuppe

 • 400 gram rejer
 • 2 spsk olie
 • 1 løg, hakket fint
 • 2 fed hvidløg, hakket fint
 • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
 • 2 spsk rød karrypasta
 • 2 dåser kokosmælk
 • 7 dl grøntsagsbouillon
 • Saft fra 1 lime
 • Lidt soya og fiskesovsTil servering: Frisk persille (eller koriander, hvis du kan lide det)

Sådan laver du thaisuppe med rejer

 1. Hvis du bruger friske rejer, så start med at rense dem og stege dem i lidt smør på en varm pande i 2-3 minutter, indtil de er lyserøde. Stil til side.
 2. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde ved medium varme i et par minutter. Tilsæt herefter den røde karrypasta og steg videre ca. 1 minut, indtil smagene er frigivet.
 3. Tilsæt gradvist kokosmælk og grøntsagsbouillon, mens du rører rundt med et piskeris. Rør rundt, indtil kokosmælk og bouillon er indarbejdet i hinanden.
 4. Skru ned for varmen og lad simre i 10 minutter.
 5. Tilsæt til sidst saften fra en lime til suppen og smag til med soya og fiskesovs. Tilsæt til sidst rejerne og lad dem varme igennem et par minutter.
 6. Server med hakket persille på toppen.

Hvis du vil have mere tyngde i retten kan du tilføje lidt ris til retten. God appetit!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce