Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad er mørbrad pakket ind i dej. Butterdej er nok det mest populære valg, men tærtedej eller filodej – hvis du vil have en mere fedtfattig variant – kan også bruges.

Endelig kan du selvfølgelig også lave dejen selv. Det tager lidt længere tid, men der er en vis selvtilfredsstillelse ved det.

indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad med butterdej – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 354kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg finder tilfredsstillelse nok i at bruge en færdiglavet butterdej. Det smager fantastisk og sparer tid. Men har du masser af tid, så lav bare din egen butterdej. Du kan bruge opskriften fra croissanter bare uden sukker. Nogen kommer fars rundt om mørbraden, inden den pakkes ind i dej. På den måde bliver mørbraden både farseret og indbagt. Det gør jeg ikke.

Ingredienser

  • 1 passende stykke oksemørbrad ca. 600-700 g – stykket skal helst være lige tykt hele vejen
  • Lidt fedtstof – olie eller margarine
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Afpuds mørbraden for sener og hinder.
  • Brun mørbraden af i fedtstof på alle sider, og drys den med salt og peber.
  • Lad den køle lidt af, mens du gør dejen klar.
  • Rul butterdejen ud, så den passer i størrelsen til din mørbrad.
  • Hvis butterdejen er taget lige fra køleskabet af, så lad den ligge i 10 minutters tid, så den får det lidt varmere. Subsidiært kan du tage den ud ½ times tid før, så den får stuetemperatur, inden du går i gang.
  • Pensl den udrullede dej med sammenpisket æg.
  • Læg mørbraden på, og pak den ind i dejen. Tryk dejen godt til. Også i enderne. Det er vigtigt der ikke er huller i dejen, da saften så kan sive ud.
  • Læg pakken over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl igen med sammenpisket æg.
  • Bag mørbraden i ca. 25 minutter, til den er stegt, som du synes er perfekt – rosa eller medium.

Nutrition

Kalorier: 354kcal | Kulhydrat: 28g | Protein: 6g | Fedt: 24g | Mættet fedt: 6g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 168mg | Kalium: 53mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Calcium: 12mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Til indbagt oksemørbrad kan du eksempelvis servere kartofler af en eller anden art – f.eks. hasselbackkartofler – dampede grøntsager og brun sovs. En base til sovsen kan du få ved at koge sener og hinder, du har skåret af mørbraden, af i lidt vand med et par halve løg, peberkorn og salt i ca. 45 minutter under låg. Si det, og brug det som fond i sovsen.

Har du haft serveret ”almindelig” oksemørbrad – altså stegt i ovn eller gryde, kan du få brugt eventuelle rester ved at pakke dem ind i butterdej og varme det i ovnen. Dog skal du være opmærksom på ikke at give for høj varme (helst ikke mere end 150-160° C og gerne mindre), da mørbraden ellers bliver tør.

Har du overskydende butterdej, kan du pynte den indbagte mørbrad med den, inden den sættes i ovnen.

Alle mørbrad kan indbages

Alle mørbrad kan indbages. Selv fiske mørbrad, hvis man kan kalde fiskens loins (rygstykker) for mørbrad. Det gør man imidlertid, måske fordi det er de bedste stykker kød på fisken, som i øvrigt også er meget faste og ensartede i kødet.

Nå, men det er ikke fiskeloins vi skal koncentrere os om her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

    1. Hej Simone
      Ja, du kan sagtens marinere den inden – f.eks. i en barbecuemarinade – inden du bruner den af på panden.
      De bedste hilsner
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce