Arme riddere

Hvordan french toast, som arme riddere hedder i USA og som mange herhjemme i Danmark også kalder dem, kan være det samme som arme riddere, går over min forstand. Har du et bud, hører jeg det gerne. Men lige gyldigt hvad vi kalder dem så er det en lækker måde at få brugt en rest daggammelt, hvidt brød på.

Hvordan laver man arme ridder?

Jeg fik i min barndom arme riddere til dessert – jeg er fra dengang hvor der altid var to retter på madbordet om aftenen – men de kan også sagtens erstatte den søde del af morgenmaden, f.eks. i stedet for wienerbrødet.

Opskrift på arme riddere

arme riddere dessert

Arme riddere opskrift

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Vi fik kun arme riddere hvis ovnen havde været i brug. Min mor tilberedte nemlig de arme riddere i ovnen når nu den var varm i forvejen. Og det er da også smart nok hvis du skal lave mange. Men denne opskrift er altså tilberedt på en stegepande.

Ingredienser

  • 1 æg – eller flere hvis du skal lave mange
  • 2 spsk. mælk – ganges op i forhold til antal æg
  • Toastbrød i skiver – det gør ikke noget det er lidt tørt
  • Kanelsukker – jeg blander i forholdet en del kanel til tre dele sukker
  • Smør/margarine til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk godt sammen.
  • Dyp brødskiverne en ad gangen i blandingen i et øjeblik så de suger noget væsken op, men ikke så længe at de bliver for bløde at arbejde med.
  • Vend herefter brødskiverne i kanelsukker.
  • Smelt smørret i en pande, og steg brødskiverne et par minutter på begge sider til de er brune og gennemvarme.
  • Skær skiverne over diagonalt, og servér dem med syltetøj, frisk frugt eller bær, smørbart chokolade, flormelis, marmelade, flødeskum – ja, lad blot fantasien finde på. Vi fik dem derhjemme med stikkelsbærgelé – hjemmelavet naturligvis.

Velbekomme!

    Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

    Arme riddere kan også serveres som dessert

    Langt de fleste serverer armeriddere til morgenmad. Du kan også sagtens servere dem til dessert. Her kan du eventuelt hælde lidt sirup på de arme riddere.

    Mangler mere inspiration til morgenbordet, så kan du eventuelt tage et kig på vores oversigt og inspirationsside til brunchretter her.

    Se også vores lækre gryderetter her, hvis du mangler noget til i aften!

    Sidst opdateret: 25. marts 2024
    Picture of Beate Grandahl

    Beate Grandahl

    Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

    En reaktion

    1. Min barndoms armeridder er så simple og velsmagende.

      Hvidtbrød der er blevet tørt skæres i skiver som vendes i mælk og der efter kanelsukker. Steges i smør på panden ;o) Yummy og så nemt

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Se også disse opskrifter