Arme riddere

Hvordan french toast, som arme riddere hedder i USA og som mange herhjemme i Danmark også kalder dem, kan være det samme som arme riddere, går over min forstand. Har du et bud, hører jeg det gerne. Men lige gyldigt hvad vi kalder dem så er det en lækker måde at få brugt en rest daggammelt, hvidt brød på.

Jeg fik i min barndom arme riddere til dessert – jeg er fra dengang hvor der altid var to retter på madbordet om aftenen – men de kan også sagtens erstatte den søde del af morgenmaden, f.eks. i stedet for wienerbrødet.

Arme riddere opskrift

Vi fik kun arme riddere hvis ovnen havde været i brug. Min mor tilberedte nemlig de arme riddere i ovnen når nu den var varm i forvejen. Og det er da også smart nok hvis du skal lave mange. Men denne opskrift er altså tilberedt på en stegepande.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Samlet tid: 10 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 1 personer

Ingredienser

  • 1 æg – eller flere hvis du skal lave mange
  • 2 spsk. mælk – ganges op i forhold til antal æg
  • Toastbrød i skiver – det gør ikke noget det er lidt tørt
  • Kanelsukker – jeg blander i forholdet en del kanel til tre dele sukker
  • Smør/margarine til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk godt sammen.
  • Dyp brødskiverne en ad gangen i blandingen i et øjeblik så de suger noget væsken op, men ikke så længe at de bliver for bløde at arbejde med.
  • Vend herefter brødskiverne i kanelsukker.
  • Smelt smørret i en pande, og steg brødskiverne et par minutter på begge sider til de er brune og gennemvarme.
  • Skær skiverne over diagonalt, og servér dem med syltetøj, frisk frugt eller bær, smørbart chokolade, flormelis, marmelade, flødeskum – ja, lad blot fantasien finde på. Vi fik dem derhjemme med stikkelsbærgelé – hjemmelavet naturligvis.

Velbekomme!

    Arme riddere kan også serveres som dessert

    Langt de fleste serverer armeriddere til morgenmad. Du kan også sagtens servere dem til dessert. Her kan du eventuelt hælde lidt sirup på de arme riddere.

    Mangler mere inspiration til morgenbordet, så kan du eventuelt tage et kig på vores oversigt og inspirationsside til brunchretter her.

    Se også vores lækre gryderetter her, hvis du mangler noget til i aften!

    Denne tekst blev sidst opdateret den 13. maj 2020 10:20

    Laust

    Se kommentarer

    • Min barndoms armeridder er så simple og velsmagende.

      Hvidtbrød der er blevet tørt skæres i skiver som vendes i mælk og der efter kanelsukker. Steges i smør på panden ;o) Yummy og så nemt