Gud ved, om blødende chokoladekage er kommet til ved et uheld? En ikke blødende chokoladekage, der mislykkedes og ikke blev ordentligt gennembagt. For det er faktisk det, det er. En chokoladekage, der ikke er gennembagt.

Det er så også det sværeste ved at lave denne chokoladekage – eller kager, for du skal nok lave mere end én – de må ikke bage for længe, så mislykkes de. De kan stadig spises, med det blødende … gone forever!

blødende chokoladekage

Kagerne smager meget af den chokolade, du bruger. Jeg er ikke så vild med chokolade med høj kakaoprocent, hvis jeg skal spise den ”rå”, og det skal jeg jo næsten i denne kage. Så en kakaoprocent på omkring de 60 +/- er fint for mig.

Blødende chokoladekage – nem opskrift

Det er ikke svært at lave disse kager. Det er som nævnt det med at få dem ud af ovnen i tide, der er det svære. For bagetiden kan variere fra ovn til ovn, og alt efter hvilke muffinsforme du bruger. Jeg bruger mine muffinsforme af silikone. De måler ca. 6 cm i diameter og er ca. 3½ cm høje.

Ingredienser til 6 kager

  • 100 g mørk chokolade – lige omkring de 60 % kakao
  • 100 g smør – rigtigt smør, ikke margarine
  • 50 g sukker
  • 40 g mel
  • 3 æg af medium størrelse

Sådan laver du blødende chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad sammen med smør og sukker. Det skal kun lige smelte, bliver det for varmt ”stivner” æggemassen.
  3. Rør sigtet mel i, og tilsæt de let sammenpiskede æg. Rør grundig og ihærdigt.
  4. Hæld dejen i muffinsforme, og sæt dem i den forvarmede ovn i 9-11 minutter.
  5. Lad dem afkøle en smule, inden de tages ud af formene og serveres med hjemmelavet is, panna cotta eller lignende frisk dessert.

Se selv! Supernemt! Jeg kender ikke rigtig nogen måde, hvorpå du kan se, hvordan kagerne er, som de skal være.

De skal selvfølgelig være bagte udenpå. Men ikke engang tippet med at stikke en strikkepind eller en kødnål i og se, om dejen hænger ved, kan bruges, for hvis ikke den gør, hvad så? Så er det jo for sent!

Så prøv dig frem, og tag tid på, hvor lang tid de skal have i din ovn og dine forme for at være perfekte.

Tip: Bruger du muffinsforme af papir, skal kagerne bage i kortere tid, end hvis du bruger muffinsforme af metal eller silikone.

Blødende chokoladekage i fryseren

Kagerne skal serveres nybagte og lune. Du skal ikke fryse dem ned. De bløder ikke på samme måde efter optøning.

Vil du spare tid, den dag de skal serveres, kan du i stedet for at bage dem med det samme, sætte de fyldte forme i køleskabet og først bage dem lige inden, de skal serveres.

De kan godt tåle at stå i køleskabet til dagen efter. Men husk det skal være i formene. Dejen bliver sej og tyk, så hvis du sætter skålen i køleskabet, vil det blive besværligt – ja, næsten umuligt – at hælde den i forme.

 

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Blødende chokoladekage
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email