Jeg ved ikke, om det kun er på grund af, at den serveres skidenlørdag, at den hedder, som den gør, eller om det også har lidt med udseendet at gøre, for hvis du blot serverer æggene med sennepssovsen – uden at skære æggene over og uden grønt – så ser den knap så indbydende ud.
Retten serveres i dag vel mest som én blandt flere frokostretter til påskefrokosten. Den består af en sennepssovs (tidligere lavet med fiskesennep), og heri serveres smilende eller pocherede æg.
Det er en ret, der hurtigt kan komme på bordet, og den smager mums, så det er lige en ret for Hurtigmums.
Det smager faktisk rigtig godt endda, men det gør alt jo, når der er æg med en blødende blomme involveret. Om det så er blødkogt, smilende, pocheret eller spejlæg – som vel og mærke ikke har været udsat for den helligbrøde at blive vendt under stegningen – er mindre vigtigt.
Vores opskrift på skidne æg

Skidne æg – opskrift
Instructions
- Sæt en gryde vand over at koge, og kog æggene smilende (6 minutter for æg af gennemsnitsstørrelse).
- Smelt smørret i en anden gryde, tilsæt melet, og rør rundt, til du har en ensartet masse.
- Tilsæt nu ca. halvdelen af mælken, mens du pisker kraftigt. Pisk, til mel- og smørmassen er rørt helt ud.
- Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen, mens du pisker.
- Tilsæt sennep, når sovsen koger, kog op igen, og lad herefter sovsen koge i 5 minutters tid under omrøring.
- Smag til med salt og peber.
- Portionsanret med halve æg i sovsen, rugbrød og en dusk grønt – f.eks. karse.
Notes
Hertil kan du servere kartofler i ovn. Med kød og kartofler til er der noget, der mætter. Når jeg serverer denne variant af skidne æg, så dropper jeg brødet.
En reaktion
En klassiker, stor som lille kan lide.